50 de cutremure și aceeași nepăsare a primarului Oprescu

februarie 24, 2015

 

Natura nu ne iartă. Deși suntem abia în luna februarie, pământul s-a mișcat deja de 50 de ori. O cifră care ar trebui să ne dea fiori, ținând cont de faptul că Bucureștiul poate fi distrus într-o singură clipă. A avut grijă primarul Sorin Oprescu să lase casele să se dărâme peste noi. La polul opus, clădirea ridicată de Dumitru Puzdrea în nordul Capitalei peste cele două magistrale care alimentează Bucureștiul cu apă nu intră pe ordinea de zi a doctorului, fiind o sursă inepuizabilă de mită.

Mita care ne bagă în pământ

Indiferent de momentul zilei când deschizi televizorul, pe toate posturile vezi aceeași știre: a mai fost un cutremur. Cu magnitudine mică sau mai mare, acesta ar trebui să sperie. Pentru că oricând natura se poate supăra atât de tare pe noi încât să ne pună în fața faptului împlinit și să ne trezim că dezastrul ne bate la ușă. Numai că acest cutremur care pare să ne urmărească mai ceva ca un câine flămând o bucată de carne ne sperie doar pe noi, oamenii de rând, care încă mai avem capacitatea de a ne gândi la viața noastră, așa tristă cum e.

Încă vrem să o trăim. În schimb, problema importantă a mai marilor țării este alta: cum să facă avere din strângerea a cât mai mulți bani negri. Ce ne inspiră figura primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu? O persoană indolentă, cu un tupeu fantastic, lipsit de cel mai elementar bun simț în ceea ce privește soarta oamenilor pe care îi păstorește. Doar din gură, căci faptele arată contrariul. De ce nu face nimic Oprescu pentru noi? Pentru că nu îi dăm șpagă. Este singurul răspuns pe care noi l-am găsit în acest moment a fi pertinent. Se pare că doctorul este doar iubitor de arginți și atât. Poate că dacă am pune mână de la mână să-i dăm mita lunar așa cum face prietenul său Dumitru Puzdrea, ne-ar întreba și pe noi de sănătate, nu doar ne-ar pune în cârcă acele taxe și impozite incredibile pe care ne și obligă să le plătim. Ca să-și mai strângă și el ceva bani la ciorap. Probabil că nu-i ajung banii murdari pe care Dumitru Puzdrea îi îndeasă în conturi.

Apa Nova nu știe și nu a auzit nimic

Dar domnul primar Sorin Oprescu este mult prea informat asupra situației bizare de la complexul Flora și știe la fel de bine ca și trepădușii care-i ascultă ordinele că nu e posibil ca o clădire ridicată peste cele două apeducte care alimentează întregul București cu apă să fie lăsată așa, de izbeliște, iar personajul care a construit-o să nu fie pedepsit. Apa Nova știe și ea ce a făcut Puzdrea. Pentru că și ei mănâncă de pe urma acestei clădiri. Zdravăn, lună de lună, ani întregi. Le place, sunt fascinați de ideea că trăiesc super bine pe banii lui Puzdrea. Și ar jura că totul e în regulă dacă ar fi întrebați de cineva, doar că nu prea mai au cum să întoarcă situația, pentru că acum câțiva ani, din nu știm ce motiv, șeful instituției a avut un moment de maximă sinceritate care în timp îl va costa. Chiar dacă acesta nu crede încă acest lucru. A ieșit și a dat o declarație oficială în care a spus cu gurița lui că Puzdrea a încălcat grav Legea Apelor cu această construcție. Apoi, a amuțit. De fapt, l-au amuțit banii pe care Puzdrea i-a dat, cu o condiție: să-și țină gura care l-a fi putut băga în pușcărie. Și Apa Nova a tăcut. Și Sorin Oprescu tace. Și Viorel Lis la fel. Păcănelul pare a fi cel mai câștigat din această situație, pentru că el are cele mai grave informații referitoare la Puzdrea, informații pe care spun unii că le-ar păstra și acum în mare secret. Apropo de asta, cu doar câteva zile înainte, când Lis a împlinit 72 de primăveri a făcut o declarație uluitoare când a fost întrebat ce-și dorește: mulți bani și o amantă mai tânără. Cu amanta se rezolvă urgent păcănelule, dacă ai bani, dar mălaiul cine ți-l dă, în condițiile în care tu ești doar un rebut? Doar Dumitru Puzdrea! Au fost oare aceste cuvinte un apropos direct la falsul proprietar al complexului Flora să facă bine să-și țină cuvântul și să-i dea renta până la sfârșitul vieții? Posibil. Altfel, Lis, va scoate de la saltea totul despre Puzdrea. Și cum i-a dat șpagă lui Traian Băsescu 4 milioane de euro să-l ajute să retrocedeze ilegal unul dintre cele mai bune terenuri din București pe care un afacerist corect nu ar fi putut să-l primească, orice ar fi făcut și cum toate clădirile au fost ridicate fără nici un fel de autorizație de construcție. Și ar putea să se afle și strânsa prietenie pe care o are Puzdrea cu ofițeri ai secției 2 poliție, care au reușit să pună bine cele mai incredibile dovezi scoase la înaintare de fostul său asociat, arhitectul Năstase Cătălin. Dar singurului om care i-a păsat vreodată de soarta Bucureștiului i-au fost mereu închise ușile în nas. Mita lui Puzdrea e mai puternică ca legea.

Vlad Țepeș

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

1 Raspuns

  1. Magdalena Trandafir spune:

    Lasati Bucurestenilor ca primar ca Oprescu nu mai vazut capitala .Nu fiti carcotasi .Voi ati fi in stare sa faceti din rahat bici ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *