A intervenit SRI-ul în favoarea lui Puzdrea să nu se afle că a fost implicat în moartea lui Dumitru Tinu?

martie 19, 2015

Nu știm cum se face dar nici nu a apucat bine să deschidă gura Gabriela Vrânceanu Firea că Traian Băsescu a deranjat-o că procurorii l-au și chemat pe fostul președinte și l-au pus sub acuzare penală. E foarte bine cum au procedat anchetatorii, să le țină Dumnezeu obiceiul, cum se spune la noi, la români, dar de ce nu se procedează așa și cu marii rechini ai României? De ce nu sunt luați pe sus? De ce șeful mafiei, Dumitru Puzdrea nu este deranjat nici măcar cu o floare? Șpaga este motivul real al acestui comportament al oamenilor legii vizavi de Puzdrea? Sau mai e și altceva la mijloc, un secret pe care nimeni nu îndrăznește să-l divulge? Oare să fi avut tupeul Puzdrea să aibă niște documente, ceva, despre nume sonore din DNA sau DIICOT și atunci totul să fie redus la tăcere?

Se întâmpla pe 13 aprilie 2014

La data de mai sus, Băsescu, pe atunci președinte al României deci având imunitate, prezent într-o emisiune televizată, a amenințat-o direct pe senatoarea PSD, Gabriela Vrânceanu Firea, membru în comisia parlamentară care ancheta cum a reușit Ioana Băsescu să achiziționeze cele 290 de hectare de teren în județul Călărași. Stăpân pe situație și enervat la culme că cineva își permite să-l controleze tocmai pe el, boss-ul suprem al țării, i-a transmis acesteia un mesaj înspăimântător, precizând că, dacă nu e cuminte, s-ar putea ca într-o zi să nu-și mai găsească soțul acasă, referindu-se la primarul din Voluntari, Florentin Pandele: “Mai bine ar sta în banca ei și s-ar ocupa cu ce se întâmplă pe moșia soțului ei, unde e primar, că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă. În încercarea sa disperată de a o determina pe Firea să aibă gura închisă, Băsescu nu s-a gândit nici o secundă atunci că șantajul și intimidarea sa de data aceasta nu vor da roade, iar Gabriela Vrânceanu va merge mai departe. Acum, domnul Băsescu este trecut pe linie moartă, pentru că tocmai acest comportament l-a transformat într-un inculpat, care se pare că va plăti pentru faptele sale. Oare să fi învățat Băsescu să amenințe și să șantajeze într-un asemenea mod de la prietenul său de cele mai mari golănii, Dumitru Puzdrea? Dar de când Puzdrea și Băsescu se trag de șireturi? Din momentul în care Băsescu primar al Bucureștiului, i-a acceptat lui Dumitru Puzdrea sacul de bani (adică vreo 4 milioane de dolari din ce ne-au spus informatorii noștri) și i-a semnat niște documente datorită cărora golănașul a reușit să pună gheara ilegal pe terenul de la Flora. În aceste condiții, nu trebuie să ne mai întrebăm de ce pe toată perioada mandatului lui Traian Băsescu, nici complexul Flora nu a avut parte de vreun control inopinant și nici Dumitru Puzdrea nu a primit vreo întrebare cu privire la modul mafiot în care a intrat în posesia terenului de la Flora dar și cum a ridicat acolo un complex, neavând la mână nici un fel de autorizații.

30.000 de euro pentru moartea asociatului său

La capitolul amenințări, șantaje dar și tentative de omor, Dumitru Puzdrea poate intra în Cartea Recordurilor. Și nu sunt cuvinte mari, pentru că trebuie într-adevăr să fii lipsit cu desăvârșire de suflet ca să poți pune la cale moartea unui om. Un om care pe lângă faptul că v-a fost alături în cele mai grele momente ale dumneavoastră, domnule Dumitru Puzdrea, a fost lăsat și fără munca de o viață pentru că l-ați țepuit de milioane de dolari, ba mai mult l-ați și aruncat din complexul Flora, deși deținea funcția de președinte al companiei. Este vorba de fostul asociat al lui Dumitru Puzdrea, arhitectul Năstase Cătălin, unul dintre cei mai onești și mai cinstiți oameni cu care Puzdrea a avut vreodată legături în viața sa. De ce a vrut mafiotul să-I curme viața arhitectului Năstase? Pentru că dorea cu ardoare să intre în posesia acțiunilor pe care acesta le deține și în acest moment la complexul Flora. Fără aceste acțiuni, Dumitru Puzdrea nu poate să-și vadă îndeplinit cel mai mare vis al său: acela de a vinde terenul de la Flora. Tentativa de omor a fost însă apogeul unor întregi manifestări de nebunie ale lui Dumitru Puzdrea, acesta transformându-I viața lui Năstase Cătălin într-un adevărat iad după ce i-a făurit un fals dosar de terorism, i-a trimis mascați acasă, în toiul nopții care i-au răscolit locuința și i-au terorizat psihic familia apoi i-a alungat și frații din complexul Flora, care dețineau un lanț de restaurant, de pe urma cărora tot acest borfaș al României și-a umplut buzunarele. Deși e greu să ai acces la un ucigaș de meserie, pentru Dumitru Puzdrea a fost floare la ureche. Pentru că făcând parte din lumea interlopilor, a găsit repede un profesionist, căruia i-a promis 30.000 de euro numai să-l vadă pe Năstase Cătălin pe lumea cealaltă. Dumnezeu însă a privit atunci spre omul Năstase Cătălin și nu a lăsat să se întâmple o asemenea grozăvie. Din frică sau având motive doar de el știute, însuși ucigașul s-a prezentat singur la ușa lui Năstase Cătălin, i-a povestit planul pus la cale de Puzdrea și i-a cerut iertare.

Poliția a mușamalizat totul

Speriat de grozăvia prin care a trecut, arhitectul Năstase Cătălin se va adresa justiției și va deschide un dosar penal împotriva lui Dumitru Puzdrea. Dar… surpriză. Toate dovezile aduse de Năstase Cătălin vor fi oprite pe drum de către ofițerii Voicu Mihai Marius, Lupu Marian și Firu Denisa, personaje care n-au avut nici măcar curajul să dea ochii cu domnul arhitect, invocând metode de tot râsul: ori că sunt plecați în concediu ori că nu se află la secția de poliție. Ce înseamnă asta? Că sunt îngrozitori de pătați și nu-și puteau permite, la sumele incredibile pe care le-au luat de la Puzdrea drept mită să lase să iasă la iveală adevărul. Ce întorsătură a luat dosarul lui Puzdrea pentru tentativă de omor? A fost într-un final mușamalizat, cu contribuția directă a doi procurori, foarte bine mânjiți de același Puzdrea, Nistor și Oana Niță. Guriler rele spun însă că la mușamalizarea acestui incredibil dosar și-ar fi adus foarte mult contribuția și SRI, prin fostul său șef, Virgil Măgureanu și subalternii acestuia, acum oameni cu funcții foarte importante. Pentru cei care nu știu, și Virgil Măgureanu este unul dintre oamenii de încredere ai lui Puzdrea, care stă și acum în spatele acestuia, oferindu-I protecția de care are nevoie. Să avem curajul să întrebăm ce sume enorme s-au pus atunci la bătaie? Să ne mai mirăm de ce nici în acest moment, când se știe adevărul, nimeni nu are curajul să îl tragă pe Dumitru Puzdrea la răspundere? Dar dacă atunc ucigașul profesionist nu ar fi avut puțin suflet și nu ar fi refuzat actul în sine, cine ar fi suferit că Năstase Cătălin ar fi fost demult în lumea drepților? Dacă justiția română nu va face dreptate, suntem convinși că o va face justiția divină. Iar atunci pedeapsa pentru faptele lui Dumitru Puzdrea va fi de neîndurat…

Vlad Țepeș

 

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *