Acum că e liber, va începe din nou Viorel Hrebenciuc să facă afaceri dubioase cu Puzdrea?

iulie 1, 2015

 

I-au rezolvat judecătorii și pe Viorel Hrebenciuc și fiul său, Andrei. După ce i-au lăsat să stea ceva vreme în închisoare, apoi în arest la domiciliu, zilele trecute, magistrații au considerat că e momentul ca aceștia să fie judecați sub control judiciar.

Cu alte cuvinte, jumătate din libertate e câștigată. Vorbim totuși de un dosar de o importanță majoră în care cei doi, împreună cu fostul deputat Ioan Adam dar și senatorul Tudor Chiuariu plus alte 13 persoane sunt judecate, dosarul retrocedării ilegale de păduri. În plus, atât Viorel Hrebenciuc cât și alți inculpați ca Adam, Sturdza şi Bengescu sunt acuzaţi de constituirea unui grup infracţional prin care urmăreau să obţină venituri prin cumpărare de influenţă sau folosirea funcţiilor. Iar acest grup infracțional folosea chiar firme off-shore pentru a ascunde proveniența banilor.

Mai mult decât atât, extrem de implicați în toată această povese au fost și judecători dar și parlamentari. Cât privește păgubitul, adică Romsilva, aceasta a pierdut aproape 304 milioane de euro după ce Sturdza a reușit să intre în posesia celor peste 43.000 de hectare de pădure de care vorbim. Una este alta, ce înțelegem noi este că judecătorii și procurorii care au avut ultimul cuvânt de spus în această poveste tragic nu consideră că aceștia sunt pericol public. Evident că lui Hrebenciuc și fiului său le-au fost impuse niște reguli care nu suntem atât de convinși că vor fi și luate în seamă.

Nu de altceva dar știm și singuri că regulile și legile din Români sunt făcute să fie încălcate. Pe de altă parte, ținând cont de prietenia destul de strânsă dintre Hrebenciuc și Puzdrea, suntem curioși cât timp îi va lua acestuia până când va merge să bea o cafea cu vechiul său prieten, să depene amintiri și de ce nu, să se apuce din nou de afaceri. Pentru că cele făcute cu ani în urmă au fost extrem de profitabile pentru ambele părți. În plus de atât e greu de spus cât a avut de câștigat Hrebenciuc de pe urma relației cu Puzdrea, în ceea ce privește dosarul în care e implicat mafiotul de la Flora, cel în care este anchetat pentru furtul pe care l-a săvârșit la fabrica de cherestea de la Câmpulung Moldovenesc. Asta pentru că domnl Hrebenciuc și-a întins antenele și iată că nici în acest moment dosarul lui Puzdrea nu e terminat. Ba din contră, se tot așteaptă momentul ca acesta să fie mușamalizat.

Mai mult, să nu uităm că tot Viorel Hrebenciuc a făcut un lucru enorm pentru Puzdrea, ajutându-l tot prin relațiile sale să transforme societatea Universal Trade din SA în SRL, fără nici un fel de acte doveditoare. Un pas înainte pentru Puzdrea ca să-și poată continua nestingherit de nimeni infracțiunile. Numai că, din motive necunoscute de noi, anchetatorii nu au afla aceste lucruri. Sau, poate le știu dar nu le consideră interesante? Sau poate că Puzdrea a făcut din nou o magie și totul a fost dat uitării? Ne putem imagina și singuri cât de buni prieteni sunt Puzdrea cu Hrebenciuc dacă la un moment dat cei doi mai aveau un singur pas și deveneau… cuscrii. Pentru cine nu știe între fiul lui Hrebenciuc, Andrei și fiica lui Puzdrea, Andreea a existat o relație de iubire (și evident de interes, pentru că fata a primit lecții bune de la tăticul excroc) care a durat un an și ceva. O perioadă destul de lungă spunem noi pentru ca secretele de familie să fie aflate.

De data aceasta nu Andreea a fost cea care i-a dat cu piciorul lui Andrei, ci fiul lui Hrebenciuc s-a săturat de domnișoara Puzdrea. Nu pentru că i-ar fi găsit defecte majore, căci ar fi avut grijă tăticul Mitică să le dea destul cașcaval celor doi cât să trăiască boierește toată viața. Motivul despărțirii a fost spun gurile rele faptul că Andrei ar fi aflat de la cunoscuți că Andreea e o femeie de uși multe, care ar fi călcat strâmb de ceva ori în timpul relației. Așa că, simțind că I s-au pus coarne tocmai lui, băiatul marelui Viorel Hrebenciuc, a preferat să-și ia coada pe spinare. Un lucru care nu i-a fost deloc pe plac lui Dumitru Puzdrea, care vedea relația celor doi ca având următorul pas, altarul și rochia de mireasă. Dar acum, fie vorba între noi când ai o nevastă dezechilibrată psihic ca Mihaela Iosefina, cum ați vrea să vă iasă fiica, domnule Puzdrea?

Asta e educația care a primit-o și de la dumneavoastră și de la soția dumneavoastră, cea căreia I se spune sperietoarea de la Flora, așa că dacă mai aveți întrebări, sunt cam de prisos. Și apoi, ce credeți că a spus Hrebenciuc tatăl? O fi el un excroc de zile mari, dar să-și știe fiul intrat într-o asemenea familie, cu o femeie care urlă mai tare ca o fiară și lovește mai rău ca un interlop și cu un bărbat care știe doar să fure până nu mai are aer, nu e deloc convenabil. Și acum nici Viorel Hrebenciuc nu e tâmpit. S-a prins și el că, indiferent de câți bani ar fi făcut împreună cu dumneavoastră, domnule Puzdrea, se vedea pe față că-l foloseați pentru relațiile lui cele sus puse ca să vă păstrați libertatea.

Libertate de care-I era frică și lui Hrebenciuc însuși că o va pierde. Ce-I drept de ce i-a fost frică nu a scăpat, însă acum situația s-a mai remediat întrucâtva. Acum că a fost lăsat sub control judiciar, bucuria dumneavoastră, domnule Puzdrea. Puteți desface sticle de șampanie și-l puteți aștepta pe domnul Hrebenciuc cu mese întinse și îmbelșugate. Relații foarte importante mai are, așa că e posibil să vă mai întindă o mână de ajutor și acum să scăpați basma curată din dosarul de la Câmpulung Moldovenesc. Asta dacă nu cumva în scurt timp prietenul dumneavoastră, cel care sucește toate treburile în dosar, ofițerul DIICOT Suceava Cristian Vasilcău nu va fi chemat de cei de la DNA să spună ce știe despre dumneavoastră. Și din ce am auzit, nu-I exclus să aibă parte de un eveniment nu tocmai plăcut după ce se întoarce din marele concediu de la Londra. Apropo, distracția i-ați plătit-o tot dumneavoastră domnule Dumitru Puzdrea?

 

Vlad Țepeș

 

 

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *