Alertă declanşată de Guvern şi Comisia Europeană

februarie 21, 2018

Alertă declanşată în Guvernul Viorica Dăncilă. România este în pericol să piardă zeci de milioane de euro, bani europeni. În direct la România TV, la emisiunea Andreei Creţulescu, Rovana Plumb a dezvăluit că sunt probleme în unele compartimente unde se accesează bani europeni.

 

“Sunt câteva îngrijorări. Trebuie să găsim soluţii. Putem pierde bani europeni pentru investiţii în mediul de afaceri. Construcţia celor trei spitalei regionale este întârziată. E vorba 150 de milioane de euro bani europeni şi 150 de milioane de la stat”, a spus ministrul Fondurilor Europene.

 

Sunt însă şi veşti bune. “Am putut solicita rambursări de plată de la Bruxelles. Important e că am dat drumul la bani în ţară. S-a aprobat finanţarea de 1,3 miliarde pentru a face legătura cu Europa. E un obiectiv deosebit de important. Investiţiile sunt o miză majoră”, a mai spus Plumb.

Comisarul european, Corina Creţu, a confirmat această finanţare, dar a atras atenţia că sunt şi foarte multe probleme, iar România e foarte aproape de a pierde foarte mulţi bani europeni pentru construcţia de spitale. ” Am semnat acest proiect. E un proiect matur de modernizare de cale ferată. Am felicitat Guvernul pentru că 2017 a fost un an cu progrese. Sunt şi întârzieri în anumite domenii. Am tras mai multe semnale de alarmă. E o mare durere. Proiectul de construcţie a celor trei spitale regionale e mult întârziat. Sunt foarte multe întrebări. Vom trimite o scrisoare prin care să întrebăm dacă se mai pot construi aceste spitale în această perioadă de timp rămasă. Timpul zboară. În trei ani nu am putut face nişte hârtii”, a spus Creţu.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *