Alertă la ONU: SUA pregătesc lovitura fatală pentru Coreea de Nord

august 4, 2017

Agenţia de presă Reuters anunţă, citând un diplomat, că SUA pregătesc o mişcare de anihilare a Coreei de Nord. Potrivit unui proiect de rezoluţie înaintat de SUA la ONU, ar urma să fie interzise total exporturile de cărbune, fier, porumb, peşte şi fruncte de mare din Coreea de Nord.

Dacă o asemenea măsură ar fi implementată, Coreea de Nord ar rămâne fără un miliard de dolari anual, din cele trei miliarde pe an pe care le obţine din exporturi.

Potrivit sursei citate de Reuters, SUA sunt foarte încrezătoare că Rusia şi China vor fi de acord cu rezoluţia împotriva Coreei de Nord.

SUA doresc să obţină sâmbătă un vot pentru impunerea sancţiunilor dure împotriva Coreei de Nord, după ce ţara asiatică a făcut două teste cu rachetă balistică în iulie. Pentru a fi adoptată, o rezoluţie are nevoie de 9 voturi favorabile şi niciun veto din partea SUA, China, Rusia, Franţa sau Marea Britanie.

Rezoluţia propusă de SUA ar urma să intezică şi creşterea numărului de muncitori nord-coreeni în alte ţări, precum şi interzicerea investiţiilor în proiecte comune cu Coreea de Nord.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *