• Fără categorie
  • 0

Alertă pentru șoferi: Nu-ți plătește taxele la mașină, ți se suspendă certificatul de înmatriculare

iunie 20, 2016

Cumpărătorul unui autovehicul care nu plăteşte taxele de deţinere şi înmatriculare în termen 60 de zile riscă suspendarea înmatriculării vehiculului respectiv, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă care modifică legislaţia privind circulaţia pe drumurile publice.

“În termen de 60 de zile de la data înscrierii/ transcrierii transmiterii dreptului de proprietate a unui vehicul, titularul certificatului de înmatriculare este obligat să-şi îndeplinească obligaţiile de natură fiscală/financiară prevăzute de lege cu privire la deţinerea şi înmatricularea vehiculelor. Autorităţile fiscale competente transmit autorităţii competente situaţia vehiculelor pentru care proprietarii nu şi-au îndeplinit în termen obligaţiile prevăzute la alin. (2). Înmatricularea vehiculelor se suspendă de drept, în cazul proprietarilor care nu şi-au îndeplinit în termen obligaţiile prevăzute la alin. (2), începând cu prima zi după împlinirea acestui termen”, prevede proiectul de ordonanţă publicat pe site-ul Secretariatului General al Guvernului.

Prevederile de mai sus fac parte dintr-un proiect legislativ mai amplu care vizează debirocratizarea şi simplificarea administrativă, titrează agerpres.ro.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *