Alexander Novak:”Astăzi sau mâine livrările de gaze vor fi oprite din cauza lipsei plăților în avans'”

noiembrie 25, 2015

Ministrul rus al Energiei, Alexander Novak, a declarat marți că Rusia va opri livrările de gaze naturale spre Ucraina, marți sau miercuri.Kievul nu a achitat în avans fondurile necesare pentru achizițiile de gaze, spune Alexander Nova, care avertizeaza ca ar putea fi oprite și livrările de cărbune spre Ucraina, drept represalii la întreruperea curentului electric primit de peninsula Crimeea din Ucraina, transmite Reuters.

După întreruperea totală, în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, a energiei electrice primite din Ucraina, Crimeea se bazează acum pe generatoarele de urgență.Potrivit unor surse ucrainene situatia din peninsula ar fi fost generata de acte de sabotaj la liniile de înaltă tensiune.

Astăzi sau mâine livrările de gaze vor fi oprite din cauza lipsei plăților în avans’, a spus Alexander Novak pentru postul de radio Vesti FM, adăugând că în prezent Ucraina utilizează o cantitate mică de gaze naturale din Rusia. Alexander Novak a criticat însă autoritățile ucrainene pentru că nu fac tot ce pot pentru ca echipele de intervenție să permite reluarea furnizării de energie electrică spre Ucraina ‘din motive politice’. Întrebat cum anume ar putea reacționa Rusia, Novak a precizat că există mai multe opțiuni fie politice fie economice. ‘Rusia livrează cărbune pentru sectorul energetic din Ucraina. Este posibil, și poate că situația actuală o va impune, să luăm decizia de a opri livrările de cărbune pe care companiile noastre le efectuează către centralele electrice din Ucraina”, a spus oficialul rus, potrivit Agerpres.

În replică, președintele companiei ucrainene Naftogaz, Andriy Kobolev, a declarat că Ucraina va putea să își acopere necesarul de gaze naturale din Europa dacă Rusia decide să reducă livrările spre Ucraina.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *