• Fără categorie
  • 0

Alina Bica “a cedat din punct de vedere psihic”

octombrie 2, 2015

Alina Bica și Laura Codruța Kovesi

Laura Voicu, avocatul fostei șefe a DIICOT Alina Bica, a declarat la România TV că clienta sa “a cedat din punct de vedere psihic”, apărătoarea temându-se că ar putea încerca să-şi pună capăt zilelor. Alina Bica ar fi refuzat să îşi vadă familia de mai bine de o lună. Fosta şefă DIICOT a fost transferată, joi, la Penitenciarul Târgşor, lucru care ar fi afectat-o.

“Daca îşi pune în cap să se omoare, se omoară. Au terminat-o din punct de vedere profesional, uman. Asta probabil e ultima treaptă. Eu încerc să o fac să înţeleagă că trebuie să lupte. Azi am vorbit cu doamna Bica înainte de a ajunge la Târgşor, a plecat la 11, a fost transferată într-o dubă cu două persoane dependente de heroină”,a declarat la România TV avocata Laura Voicu.

“Doamna Bica este un om întreg. Cu toate acestea a cedat. (…) Doamna Bica este un om prezumat nevinovat până la o condamnare definitivă. Până atunci, să te întorci a treia oară în arest, a doua oară într-o puşcărie este o cruce foarte greu de dus. (…) A cedat din punct de vedere psihic. Este inuman ce i se întâmplă. Pe lângă tratamentele aplicate în cadrul detenţiei preventive, este noaptea minţii ce se întâmplă pentru doamna Bica cum nu înţeleg nici noi ca apărare. Mânâncă cât să supravieţuiască. (…) Situaţia este una dramatică. În acest moment nu acceptă nicio vizită din partea nimănui”, a mai spus apărătoarea.

Întrebată dacă fosta şefă DIICOT a slăbit, avocata acesteia a precizat că “Alina Bica a ajuns o umbră”.

Alina Bica are pe numele său trei dosare penale.

Recent, fosta șefă a DIICOT, alături fostul șef al ANAF Șerban Pop, au fost trimisă în judecată de DNA, în cel de-al treilea dosar în care sunt acuzați că au luat mită pentru clasarea unui dosar în care era implicat omul de afaceri Horia Simu.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *