• Fără categorie
  • 0

Alina Gorghiu anunţă DEZASTRUL: ‘Bătălia finală nu va fi câștigată de Liviu Dragnea’

iunie 22, 2018

Senatorul Alina Gorghiu spune despre moțiunea de cenzură a PNL că a fost singura pârghie de a scăpa România ”de cea mai slabă guvernare de după ’89 încoace”. Poate nu la această moțiune, dar majoritatea se va destrăma, deoarece bătălia finală nu va fi câștigată de Dragnea, a adăugat senatorul, conform Mediafax.

Citeşte şi: Olguta Sefu, fostă directoare adjunctă DGASPC Teleorman, a primit 3 ani de închisoare cu suspendare

Senatorul Alina Gorghiu, a declarat, joi, la Timișoara, în cadrul conferinței de presă, cu referire la moțiunea de cenzură intitulată “Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgență națională”, că este foarte important semnalul dat de către partidele care se opun majorității PSD-ALDE.

“Moțiunea de cenzură a fost depusă ieri, astăzi s-a stabilit calendarul privitor la moțiunea de cenzură, luni va fi citirea moțiunii de cenzură, miercuri, începând cu ora 14.00, va începe dezbaterea pe moțiunea de cenzură, pentru că Guvernul Dragnea-Dăncilă a ieșit din garanția normală de șase luni a unui Guvern PSD, așa cum ne-a obișnuit domnul Dragnea. Moțiunea de cenzură a opoziției depusă ieri are titlul . Este foarte important semnalul dat de către toate partidele care se opun majorității PSD-ALDE, pentru că cel puțin pentru mulți ca mine, este semnalul că opoziția este în curs de unificare și solidarizare. Pe de altă parte, cred că această majoritate, chiar dacă poate nu la această moțiune de cenzură, dar într-un termen cât se poate de scurt, se va destrăma, asta pentru că bătălia finală pe care o duc domniile lor nu va fi câștigată de către domnul Dragnea, ci va fi câștigată de către sistemul judiciar”, a afirmat Alina Gorghiu.

De asemenea, senatorul PNL a precizat că, în cazul în care moțiunea de cenzură va fi votată, garantează că viitorul prim-ministru nu va mai fi de la majoritatea PSD-ALDE.

“Moțiunea de cenzură, în opinia PNL, este singura pârghie legală, constituțională și corectă pentru a scăpa România de cea mai slabă guvernare de după ‘89 încoace. Chiar dacă în acest moment cifrele nu arată cel mai optimist, sunt 152-155 de semnături și diferența este de 80 de voturi până la a putea spune că este un succes al moțiunii, vreau să știți un lucru: că întotdeauna la o moțiune de cenzură pentru rezultat vor conta ultimele ore de discuții și ultimele momente de dinaintea moțiunii. Așa a fost de fiecare dată când a avut succes o moțiune de cenzură, iar dinamica evenimentelor pe care le trăim este una destul de mare. După moțiune, dacă aceasta va fi votată, vă garantez un singur lucru: că viitorul prim-ministru nu va mai fi de la majoritatea PSD-ALDE. Opoziția va trebui să prezinte de data aceasta un singur candidar la postul de prim-ministru și eu cred că va avea cu siguranță maturitatea să facă acest lucru”, a declarat Alina Gorghiu.

Fostul președinte al PNL a afirmat că moțiunea de cenzură depusă reprezintă un document complex, “un document politic care poate sta la baza schimbării unui Guvern”,

 

 

sursa

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *