Alina Gorghiu consideră că UNPR și ALDE “colaborează conștient la propria dispariție de pe scena politică”

ianuarie 31, 2016

Copreședintele PNL Alina Gorghiu consideră că UNPR și ALDE “colaborează conștient la propria dispariție de pe scena politică”, prin susținerea alegerii primarilor într-un singur tur.

“Votul într-un singur tur favorizează partidele mari precum PNL și PSD și le defavorizează pe celelalte. Este de neînțeles de ce ALDE şi UNPR, profund dezavantajate de acest sistem de vot, preferă să rămână captive intereselor electorale ale PSD. Ori suferă de sindromul Stockholm și nu se pot elibera, ori colaborează conștient la propria dispariție de pe scena politică. Susținerea votului în două tururi ar fi fost o bună oportunitate pentru a arăta că au coloană vertebrală. Mă îndoiesc că o vor face. Este, până la urmă, dreptul lor de a rămâne, până la eșecul electoral, PSD 2 și PSD 3″, a scris Gorghiu pe Facebook.

În ce privește PSD, Gorghiu apreciază că social-democrații deja pierd “mai mult prin menținerea votului într-un singur tur, decât prin schimbarea sistemului de alegere a primarilor”. “La fel ca în multe alte cazuri, PSD tratează electoratul drept dușman iar acest lucru i-a fost fatal de fiecare dată”, crede aceasta.

PNL cere schimbarea legii electorale pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin, în vreme ce PSD se opune vehement. UNPR, prin vocea lui Gabriel Oprea, vrea, ca și PSD, tot un singur tur de scrutin, în vreme ce ALDE recunoaște că ar avatanja-o două tururi, dar nu dă semne că ar dori schimbarea legii.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *