• Fără categorie
  • 0

Alina Gorghiu: în Senat va intra proiectul legat de votul prin corespondență

octombrie 18, 2015

Proiectul de lege privind introducerea votului prin corespondență va intra luni, 19 octombrie, pe ordinea de zi a Senatului, a declarat sâmbătă, copreședintele PNL Alina Gorghiu.

“Săptămâna viitoare, luni, în Senat, pe ordinea de zi a plenului, va intra proiectul legat de votul prin corespondență. Este un proiect la care PNL a lucrat foarte mult. Mă bucur că, până la urmă, Autoritatea Electorală Permanentă a realizat un draft de proiect. Este în proporție de 90 și ceva la sută identic cu cel propus de liberali. Așa cum am spus-o, nu o dată, nu este important dacă pe lege scrie PNL, PSD sau orice alt partid politic din România, important este să reușim să reconsiderăm abordarea partidelor politice atunci când vorbim de drepturi și libertăți fundamentale.

Atunci când vorbim de dreptul de vot, este un drept pe care din păcate îl luăm în considerare și ne amintim de el exclusiv în campania electorală sau precampania electorală, de data aceasta, din pricina unui guvern care, în opinia mea, a greșit flagrant atunci când a îngrădit exercitarea dreptului de vot. Astăzi ne aflăm în etapa în care să ajungem într-o situație de normalitate“, a spus Gorghiu, într-o conferință de presă, la Baia Mare.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *