Alina Gorghiu :revenirea la alegerea primarilor în două tururi nu este posibilă

ianuarie 26, 2016

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, că revenirea la alegerea primarilor în două tururi nu este posibilă prin asumarea răspunderii Guvernului în Parlament, insistând din nou că soluţia cea mai potrivită este o ordonanţă de urgenţă.

“Eu consider că implicarea unei instituții cum este Guvernul României, un guvern tehnocrat, într-un proces care înseamnă alegeri corecte, echitabile, echilibrate, competitive, înseamnă un exercițiu foarte sănătos. În momentul acesta, opțiunea pe care o văd plauzibilă, rezonabilă, rațională, este cea a ordonanței de urgență pe care Guvernul poate să o adopte”, a spus Gorghiu.

Asumarea răspunderii Guvernului în Parlament nu este posibilă, având în vedere că în procedură parlamentară se află o lege pe această temă, ceea ce ar fi neconstituțional, a mai transmis Gorghiu.

După ce au votat cot la cot cu PSD anul trecut pentru alegerea primarilor într-un singur tur, liberalii s-au sucit și i-au cerut recent premierului Cioloș să emită o ordonanță de urgență prin care să se revină la două tururi. În replică, premierul le-a transmis liberalilor că nu crede că e democratic să modifice un guvern prin ordonanță de urgență o lege politică.

Duminică, premierul a făcut însă un pas înapoi.

Dacian Cioloş a declarat, la Iaşi, că va avea o discuţie cu partidele pe tema modificării legii în sensul alegerii primarilor în două tururi de scrutin, afirmând că sunt luate în calcul toate posibilităţile.

Cioloş a fost întrebat de jurnalişti dacă ia în calcul posibilitatea emiterii unei ordonanţe de urgenţă pe tema alegerilor locale în două tururi, premierul răspunzând că sunt luate în calcul toate posibilităţile.

“Studiem toate posibilităţile”, a precizat premierul, referindu-se inclusiv la varianta asumării răspunderii în Parlament pe această temă.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *