• Fără categorie
  • 0

Angela Merkel condamnă acţiunea militară a Turciei în Siria

martie 22, 2018

Cancelarul german Angela Merkel a declarat miercuri că acţiunea militară a Turciei în provincia siriană Afrin este “inacceptabilă” şi a criticat Rusia pentru că asistă impasibilă la atacurile desfăşurate de forţele siriene în regiunea Ghuta de Est, relatează site-ul agenţiei Reuters.

 

Condamnăm această situaţie în termenii cei mai puternici. Ceea ce se întâmplă în Afrin, unde mii de civili sunt persecutaţi, mor sau trebuie să fugă este inacceptabil, în ciuda intereselor de securitate ale Turciei“, a spus Merkel în cadrul unui discurs în Parlament.

Cancelarul german şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la numărul mare de victime în rândul civililor şi la miile de persoane care fug din oraşul Afrin.

Merkel a mai precizat că relaţiile cu Turcia vor rămâne dificile şi că guvernul de la Berlin va continua să lupte pentru eliberarea cetăţenilor germanilor pe care autorităţile de la Ankara i-au arestat din motive politice.

Ministerul turc de Externe a transmis că afirmaţiile cancelarului german sunt “inacceptabile” şi reprezintă o “dezinformare, întrucât nu au nicio legătură cu realitatea” privind operaţiunile din Siria.

La 20 ianuarie, Turcia a declanşat operaţiunea militară terestră “Ramura de măslin” asupra poziţiilor ocupate de gruparea insurgentă kurdă Unităţile Populare de Protecţie (YPG) în regiunea siriană Afrin. Regimul de la Ankara consideră grupările kurde siriene drept aliaţi ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), structură catalogată drept teroristă de Turcia, SUA şi UE.

În cadrul discursului de miercuri din Parlament, Angela Merkel a condamnat atacurile aeriene asupra enclavei siriene Ghuta de Est “în cei mai puternici termeni“, atribuind responsabilitatea asupra forţelor regimului condus de către Bashar al-Assad. Cancelarul german a învinovăţit şi Rusia pentru că permite desfăşurarea acestor evenimente sângeroase.

Marţi, Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) a cerut acces umanitar total în Ghuta de Est, o suburbie a Damascului aflată sub controlul insurgenţilor asediată de armata siriană. Aproximativ 50.000 de civili şi-au părăsit casele în ultimele zile, iar sute de mii de persoane sunt blocate în zona de conflict.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *