Anunț crucial pentru statele din Europa de Est: Vestea transmisă de Angela Merkel

iulie 7, 2016

Cancelarul german, Angela Merkel, a apărat joi în Bundestag (camera inferioară a parlamentului federal) planurile NATO de întărire a desfăşurărilor de trupe în Europa de Est ca urmare a tensiunilor cu Rusia, relatează agenţia DPA.

Exprimându-se în Bundestag, înainte de summitul de două zile care începe vineri la Varşovia, dna Merkel a estimat că nu este suficientă relocarea rapidă de trupe în caz de urgenţă. ”Alianţa trebuie să aibă o prezenţă puternică în statele baltice şi în Polonia”, a afirmat ea.

La summitul de la Varşovia se aşteaptă ca Alianţa Nord-Atlantică, formată din 28 de membri şi susţinută de SUA, să decidă desfăşurarea până la 1.000 de militari în Polonia şi cele trei state baltice – Estonia, Letonia şi Lituania.

Polonia şi cele trei foste ex-republici sovietice au fost cele mai vocale când a fost vorba de exprimarea preocupărilor în legătură cu agresiunea Rusiei în regiune ca urmare a sprijinului Moscovei pentru rebelii separatişti proruşi în estul Ucrainei.

”Germania va avea o contribuţie substanţială la aceste măsuri”, a declarat dna Merkel, susţinând în acelaşi timp principiul disuasiunii.

Forţele germane de apărare urmează să conducă unul dintre batalioane, care include câteva sute de soldaţi şi care va fi staţionat în Lituania. ”Acesta este în esenţă un concept de apărare”, a mai spus cancelarul german, titrează agerpres.ro.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *