Anunț îngrijorător al președintelui Comisiei Europene în privința Brexitului: Statele UE, vizate

februarie 12, 2017

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi-a exprimat îndoiala – într-un interviu ce va fi publicat duminică – asupra faptului că statele Uniunii Europene vor face un front comun în negocierile cu Marea Britanie pentru stabilirea condiţiilor ieşirii acesteia din blocul comunitar, în opinia sa existând riscul unor discuţii separate între unele capitale europene şi Londra, relatează agenţia Reuters.

‘Celelalte 27 de state ale UE încă nu ştiu, dar britanicii ştiu foarte bine cum să abordeze’ acest subiect, a afirmat şeful executivului comunitar într-un interviu acordat postului de radio german Deutschlandfunk.

Britanicii ‘ar putea să promită ceva ţării A, altceva ţărilor B şi C şi în final nu vom mai avea un front european unit’, explică în continuare Juncker, care a anunţat în acest interviu că nu va candida pentru un al doilea mandat la conducerea Comisiei Europene, astfel că în anul 2019 va părăsi acest post.

Pe de altă parte, el a insistat că Marea Britanie nu are dreptul să negocieze acorduri comerciale cu state terţe atât timp cât încă este membră a Uniunii Europene, anunță Agerpres.

Unii oficiali de la Londra au declarat că au loc astfel de discuţii cu mai multe state, în timp ce noul preşedinte al SUA, Donald Trump, a anunţat că susţine încheierea unui acord comercial cu Marea Britanie.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *