Apărătoarele iubitoare de mită ale lui Dumitru Puzdrea sunt lăsate să trăiască bine

iulie 15, 2015

 

 

 

DNA-ul le pune botniță și avocaților șmenari..Un alt șmenar al celebrei lumi avocățești spune adio libertății. Este vorba de Constantin Lefter- Zaharia, fost membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, care a fost reținut de Direcția Națională Anticorupție pentru abuz în serviciu, într-un dosar privind despăgubirea pentru imobil din Bucureşti, prin care s-a produs un prejudiciu de peste 55 de milioane de euro, cauză în care a fost arestat, pe 3 iulie, şi omul de afaceri Horia Simu.

Ce a făcut acesta? Pe data de 28 februarie 2008, Constantin Zaharia- Lefter, în calitate de membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, ar fi aprobat, fără respectarea prevederilor legale, un raport de evaluare, întocmit de expertul evaluator Florin Alexandru Hanu, corespunzător unui dosar de despăgubire din 2007. Cu alte cuvinte, își va primi pedeapsa. O altă bilă albă pentru procurorii DNA.

Dar România pute de alți avocați mulți mai șpăgari decât domnul Lefter, apărători care nu au absolut nici o legătură cu legea sau cu rigorile acesteia, oameni fără Dumnezeu care nu știu altceva decât să ceară șpagă, să primească mita, apoi să-și numere banii din conturi. În cazul avocatelor Mihaela Popescu și Gina Halas, femeile ușoare care-i rezolvă dosarele marelui mafiot Dumitru Puzdrea, nu știu cum fac domnii de la DNA dar mereu dau cu bâta în baltă. Când e nevoie de cea mai simplă analiză și-ți dai seama chiar nefiind de meserie că doamnele se ocupă cu trafic de influență și nu numai. În cazul Mihaelei Popescu, relația pe care aceasta o are cu Dumitru Puzdrea este veche și foarte strânsă. Asta ținând cont de faptul că nu numai doamna este implicată până peste cap în afacerile murdare ale celui care i-a făcut viața și ușoară și frumoasă, dar și soțul acesteia, Victor Popescu, fost procuror, cu multe relații la activ pe care și le-a conservat foarte bine și actual procuror. Și iată cum a înțeles Dumitru Puzdrea că trebuie să le împartă atribuțiile: Mihaela se ocupă de dosarele civile ale mafiotului de la Flora, iar Victor de cele penale.

Și iată că până acum nu au dat greș, evident grație sumelor incredibile pe care le-au încasat drept mită de la Puzdrea dar și numeroaselor beneficii de care au parte. Să nu uităm că Dumitru Puzdrea a făcut pentru Mihaela Popescu un gest incredibil cu vreo doi ani în urmă: i-a dăruit o super mașină într-un ajun de Crăciun. E clar că în fața unui asemenea gest nu mai ai altceva de făcut decât să respecți ordinele cu strictețe. Iar Mihaela Popescu știe ca nimeni alta cum este să fii slugă cu simbrie. Pentru că aceasta e trimisă cu șpaga burdușită în gențile de firmă pe care Popescu le împarte la colegii de breaslă, judecători, procurori sau chiar simplii grefieri care au legătură cu vreunul dintre dosarele în care clientul ei este implicat. Și pentru că am amintit de colegi de breaslă, aceasta a fost modalitatea prin care Mihaela Popescu a atras-o de partea ei pe colega Gina Halas, cunoscută presei române după scandalul uriaș pe care l-a făcut pe toate posturile de televiziune în urma divorțului de un milion de euro.

Nici Gina Halas nu e proastă, nicidecum. E doar extrem de hoață. Datorită acestei hoții a reușit aceasta să intre pe sub pielea fostului asociat al lui Puzdrea, arhitectul Năstase Cătălin, să-I promită acestuia că îl va ajuta să rezolve toate dosarele, de s-a crezut singură când a spus că va deschide și altele noi. Numai că toate aceste promisiuni au fost valabile până în momentul în care Halas și-a văzut banii în cont adică vreo 10.000 de euro, cât a spus că înseamnă comisionul său pentru treaba ce avea s-o facă. Din acea secundă a uitat… și de dosare și de arhitectul Năstase. Și-a amintit doar de Puzdrea și de Mihaela Popescu de la care primise o sumă imensă de bani exact cu o zi înainte să se prezinte la unul din procesele pentru care fusese plătită de arhitectul Năstase. Ingenios a fost și modul în care Gina Halas a ales să-I dea niște chitanțe domnului Năstase Cătălin care să confirme că șmechera a primit acei bani. Ce-a făcut doamna Halas atunci? A cumpărat niște facturi probabil din colț de la piața Obor și i le-a oferit cu nesimțire arhitectului Năstase.

Când și-a dat seama că de fapt Gina Halas nu a vrut decât să-l fure, evident la ordinele lui Dumitru Puzdrea, domnul Năstase a crezut că își poate găsi dreptatea prin justiție. Așa că a făcut o sumedenie de plângeri la Baroul București. Când, ce să vezi? Cine era șeful Baroului? Un prieten de nădejde al doamnei Gina Halas, care, spu gurile rele beneficiază de anumite tratamente de noapte din partea doamnei. Și atunci când o femeie îți face cel mai bun masaj erotic poți să fii atât de neghiob încât o dai în gât? Nicidecum. Așa a gândit și șeful Baroului care în loc să ia atitudine la nelegiuirile Ginei Halas, a preferat să arunce toate plângerile direct la coșul de gunoi. Se pare că domnul șef al Baroului o apreciază la fel de mult și pe doamna Mihaela Popescu, despre care se zvonește că i-ar cam pune coarne soțului mult iubit, dar mai mare ca ea cu vreo 30 de ani. Dar parcă mai contează acest aspect pentru domnul Victor Popescu când nevasta vine acasă cu sarsanaua plină de la Puzdrea? Ce spuneți domnilor procurori? Sunt motive îndeajuns de întemeiate încât să le faceți și dumneavoastră o vizită doamnelor avocate? Strânse cu ușa s-ar putea să spună lucruri la care nimeni nu s-ar gândi…

Vlad Țepeș

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *