• Fără categorie
  • 0

Aproape 10.000 de hectare de pădure din județul Vaslui, la dispoziția hoților de lemne din cauza lipsei unor contracte de pază cu autoritățile silvice

septembrie 13, 2017

Aproape 10.000 de hectare de pădure din județul Vaslui sunt la dispoziția hoților de lemne din cauza lipsei unor contracte de pază cu autoritățile silvice. Această suprafață reprezintă jumătate din cea aflată în proprietate privată. În aceste condiții, Direcția Silvică Vaslui a decis preluarea în pază gratuită a acestor păduri, deși proprietarii sunt foarte reticenți, de frică că le-ar putea pierde.

Peste 15% din fondul forestier din județul Vaslui nu are niciun stăpân, ceea ce face ca această zonă împădurită și aflată în proprietate privată să fie vulnerabilă. În aceste condiții, hoții de lemne își pot face treaba în liniște, în condițiile în care cele 9.769 de hectare de pădure nu au niciun fel de pază.

În consecință, Direcția Silvică Vaslui a decis, conform noului Cod Forestier, să preia sub pază cele aproape 10.000 de hectare, fără a afecta în vreun fel proprietatea asupra acestor suprafețe de pădure.

”Deținătorii acestor păduri sunt, de regulă, reticenți, de frică să nu-și piardă proprietățile. De multe ori, mai sunt alimentați și de către autoritățile locale. Noi nu vrem decât să menținem suprafețele forestiere, fiind un act de reparație față de natură, indiferent de proprietar”, a declarat, miercuri, pentru Libertatea directorul Direcție Silvice Vaslui, Cătălin Idriceanu.

La ora actuală, la nivelul județului Vaslui există o suprafață împădurită de 70.000 de hectare, din care 20.000 de hectare sunt în proprietate privată.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *