Aproximativ 53 % dintre polonezi se opun primirii de refugiați în țara lor

ianuarie 27, 2016

Aproximativ 53 % dintre polonezi se opun primirii de refugiați în țara lor, indiferent de unde provin aceștia, și 63 % se împotrivesc în mod deosebit celor proveniți din Africa și Orientul Mijlociu, indică un sondaj publicat marți, relatează AFP, citată de Agerpres.

Realizat de institutul CBOS în perioada 7-14 ianuarie pe un eșantion de 1.063 de persoane, sondajul arată că 37 % dintre polonezi ar accepta ”primirea temporară’‘ a unor refugiați, până când ei se pot întoarce acasă, și doar 4 % sunt în favoarea primirii lor în Polonia fără condiții.

Aceste cifre practic nu s-au schimbat în raport cu studiul precedent, realizat în decembrie de către același institut.
Mizând pe sentimentul antiimigrație, deputatul antisistem Pawel Kukiz, liderul celei de-a treia forțe politice din parlament, a propus săptămâna trecută un referendum în legătură cu repartizarea refugiaților propusă de către Uniunea Europeană.

Partidul conservator Dreptate și Justiție (PiS), de guvernământ, este deja foarte reticent în ce privește primirea de refugiați, declarând totodată că vrea să respecte acordul dat de către precedentul guvern liberal acceptând circa 7.000, pe bază voluntară și nu în cadrul unei distribuiri solidare stabilite de către UE.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *