Are cineva îndrăzneala să-i țină piept lui Dumitru Puzdrea?

iulie 16, 2015

 

 

Oricât ar vrea să ne mintă Dumitru Puzdrea că este un afacerist, nu-i va ieși niciodată. Va rămâne permanent la statutul de excroc, de fost milițian de pe vremea lui Ceaușescu care a învățat doar adunarea în cele câteva clase pe care le-a făcut. Ce-i drept, a avut ce învăța din perioada cât a lucrat la Udriște, împușcând francul. Probabil și-a jurat atunci că va fura cât va putea el de mult ca să nu mai fie nevoit să cerșească de la alții. Și se pare că i-a reușit, școala de milițieni a făcut minuni.

Așa că această brută a reușit să se facă cunoscut în lumea bună a poliției și justiției române dând din coate cât a putut el de mult. Ce-i drept a și avut cui, pentru că nu am văzut până acum vreun polițist, vreun judecător, procuror, primar, notar sau orice alt reprezentant al vreunei instituții românești care să fi spus nu când mita i-a fost pusă în față. Și așa va fi mult timp de acum încolo, pentru că în România peștele de la cap se împute. Așa că de la simplul milițian până la mafiotul de astăzi a fost doar o chestiune de timp. Ceva mai greu i-a fost lui Puzdrea până a pus mâna pe terenul de la Flora, dar a avut noroc cu primarul din acea perioadă, domnul Traian Băsescu. Cum să fi spus Băsescu nu când s-a văzut cu ditamai purcoiul de bani în brațe? Până la urmă doar i-a semnat lui Puzdrea niște hârtii, fără de care el nu ar fi putut deveni niciodată patronul ilegal al terenului unde a ridicat cu nesimțire și fără nici un fel de act legal colosul Flora. Vedem și singuri ce face Traian Băsescu de când nu mai stă cu fundul pe perna moale de la Cotroceni. Lovește. În cine poate.

Doar de mafie, de Puzdrea, de interlopi, adică de tot ce e mai rău în țara românească nu scoate un sunet. Oare de ce? Nu cumva pentru că trăiește de pe urma lor? Nu cumva pentru că aceștia stiu prea multe despre ce a făcut Băse cât a stat la domnie? Și atunci de ce să se dea în gât unul pe celălalt când le e mult mai comod să trăiască bine? Ne poate dă cineva dovezi clare că Puzdrea nu îl cadorisește pe Băsescu și acum, la fel cum procedează cu Viorel Lis? Ne-ar mira cumva dacă am afla că domnul Băsescu primește și el rentă lunară pentru tot restul vieții ca și Păcănelul? De ce închid ochii polițiștii secției 2 la ordinăriile făcute de Puzdrea? Păi nu sunt ei cei care-și beau cafeaua în acel loc, fără grija zilei de mâine pentru Puzdrea le-a asigurat o viață mult prea confortabilă? Altfel crede cineva că ar fi avut tupeul excrocul să depoziteze în pavilionul 7 al complexului tone de marfă ilegală pe care o aduce din țările Uniunii Europene la prețuri de tot râsul și evident fără TVA ca apoi să o vândă pe sume exorbitante, adăugând și TVA-ul? Nu tot polițiștii îl ajută pe amantul fiicei lui Dumitru Puzdrea, domnișoara Simona să strângă zilnic taxa de protecție impusă de mafiot celor 200 de șoferi de taxi care îi tranzitează teritoriul?

Abia așteaptă domnii polițiști ca vreun amârăt de conducător auto să nu scoată mălaiul din buzunar… că scot ei pulanul din dotare și pun în aplicare legea bocancului. Ce ne-a demonstrat Dumitru Puzdrea prin toate aceste lucruri? Că poate ce vrea în România și că absolut nimeni nu are curajul să i se împotrivească. Ce judecător i-ar ține piept? Care procuror ar avea îndrăzneala să se pună în cârc cu diavolul de Puzdrea? Poate vreunul care nu a dat mâna cu banii lui murdari. Dar există așa ceva în România? Și dacă da, unde stă ascuns? În același loc unde stau și dosarele în care Puzdrea e acuzat de omor la adresa fostului său asociat, arhitectul Năstase Cătălin pe care a încercat să-l ucidă, tocmind un ucigaș de meserie? Ce s-ar fi întâmplat dacă ucigașul în persoană, din motive doar de el știute nu s-ar fi dus singur la arhitect și nu i-ar fi spus adevărul? Domnul Năstase Cătălin ar fi avut aceeași soartă ca și fostul director al cotidianului Adevărul, jurnalistul de renume Dumitru Tinu, a cărui moarte suspectă nu a fost nici acum, după atâția ani de așa zise cercetări, descoperită. Nu a fost implicat Puzdrea în moartea lui?

Cine ne poate demonstra asta? Nu cumva Tinu era cel mai mare dușman al lui din acea perioadă, tocmai pentru că lovea în activitatea ilegală a mafiotului cât putea, fără să-i fie teamă? Nu Puzdrea a rostit cele mai incredibile cuvinte, respectiv am mai scăpat de încă unul, atunci când a aflat că ziaristul a trecut la cele veșnice? Oare ce pedeaspsă ar merita toți cei care-i țin partea lui Puzdrea pentru niște bani nenorociți care le intră mereu în conturi? Dar când se va întâmpla acest lucru? Oare vom trăi momentul când ofițerii Lupu Marian, Firu Denisa și șeful lor suprem, Voicu Mihai Marius vor fi cu adevărat îngenuncheați? Se va face dreptate și în privința ofițerului DIICOT Suceava, Cristian Vasilcău cel care de ani buni face tot ce îi stă în putință să mușamalizeze cel mai important dosar al mafiotului din acest moment, cel în care este acuzat că a furat și a falimentat fabrica de cherestea de la Câmpulung Moldovenesc? Cum îl punem la punct pe cel care mai are puțin și pune România la pământ?

Vlad Țepeș

 

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *