• Fără categorie
  • 0

ARHIEREUL Maramureșului, campanie pentru PONTA: Votați-l pe al nostru, trebuie să fie CREȘTIN!

noiembrie 10, 2014

( completare , explicatii ) ( al treilea mesaj ) ( update ) .

Am scris prea scurt si la obiect ( si poate ca prea “sec” ) , dar oricine poate sa dezvolte ideile principale , mai mult sau mai putin , fiecare dupa cunostintele pe care le are si dupa cat de mult se implica pentru a se informa si a gasi explicatiile necesare . Eu am scris doar esentialul , pe scurt si este posibil ca cineva sa ma inteleaga gresit , sau chiar mai mult – sa ma judece gresit sau chiar sa ma acuze de… nu stiu ce . Asa ca incerc sa explic putin .

– DUMNEZEULE ADEVARAT care esti = pentru ca Dumnezeu a zis “Eu sunt”. Si pentru ca… (daca citesti tot, o sa intelegi.)

– In loc de formularea “Tatal nostru” , care este valabila numai pentru cei care au primit Duhul Sfant (vedeti la Galateni capitolul 5 care este roada Duhului Sfant) , este indicat si corect sa spunem “Dumnezeule Adevarat” , pentru ca aceasta formulare este valabila pentru toata lumea , adica si pentru cei care nu au primit Duhul Sfant si care inca se se afla in situatia aceea ca “tatal lor” este altcineva , adica “stapanitorul lumii acesteia” . Logic , nu-i asa… ?

( Domnul Isus le-a spus numai apostolilor sai sa se roage “Tatal nostru” . El nu le-a spus tuturor oamenilor din multime sa se roage in acest fel.)

– In loc de “si nu ne duce pe noi in ispita” , corect si normal este sa zicem “Fereste-ne pe noi de orice ispita” , sau ispitire . A dusmanului nostru , a celui rau . Pentru ca Dumnezeu nu ne ispiteste , Dumnezeu nu ne duce in ispita . Corect… ?

– Despre “Efeseni 6 : 12” . Acolo, traducatorul a scris asa cum a scris , cu acele cuvinte . Sper ca ati inteles corect , din ce am scris in text . Dar totusi , incerc sa mai explic . In textul scris (tradus) in biblie , cuvintele “ci impotriva” exprima ca: “ci avem de luptat impotriva” . Aceasta se intelege foarte clar din context . Dar traducatorul a scris pe scurt , nu a scris foarte explicit . Probabil ca a crezut ca este clar si toata lumea o sa inteleaga corect ceea ce a dorit el sa exprime acolo. ( Atentie ca biblia a fost scrisa si rescrisa si tradusa , etc. Fiecare a folosit limbajul lui . Asa ca… nu mai zic . Asta e . )

– Vreau sa va mai aduc la cunostinta ceva acum . Aceasta se nimereste bine acum cand domnul patriarh Daniel face (a facut) vizite la Timisoara si la Deva .

*** Cu precizarea ca “Nu judec pe nimeni , in nici un fel , nici aici (acum) si nici in celelalte mesaje si texte pe care le-am scris sau o sa le scriu.” ***

– Este vorba despre un obicei care se practica in bisericile ortodoxe din acea zona , la slujba sfantului Maslu . Acolo , pe langa sticlele cu ulei pe care le duc sa fie sfintite , oamenii mai duc si pungi cu faina , pentru ca sa fie sfintita si faina din acele pungi . ( … ??? ) . “V-ati prins… ?” Adica… , ati inteles care este “problema” acolo ? Pentru ca este o problema . Problema este ca… Ce se intampla cu acea faina dupa ce a fost sfintita . Ati inteles acum… ?

De fapt , adevarata problema este aceasta… Ce se intampla cu Duhul Sfant din faina aceea ( si ce se intampla cu Duhul Sfant din uleiul sfintit ).

Cum este “tratat” Duhul Sfant din faina sfintita? Si din uleiul sfintit . Pai… este “tratat”, adica prelucrat in bucatarie… !!!???!!!

Adica este copt , fiert sau… prajit . Cu alte cuvinte , bucataresele devin “distrugatoare ale Duhului Sfant”. Vi se pare corecta aceasta… practica…?

Bine… , inteleg… , oamenii nu stiu… , nu gandesc… , habar nu au ce fac de fapt… . Asa au “mostenit” obiceiul acesta si… asta e… Ei continua sa faca greselile pe care le-au preluat de la cei dinaintea lor , care si ei la randul lor le-au preluat de la altii , etc .

Dar la un moment dat , cineva trebuie sa le explice , sa le arate greseala (sau greselile) si sa inceteze sa mai faca ceea ce este gresit .

Deci… , in loc de faina este corect sa duca paine . Si sa stie ca uleiul sfintit NU trebuie sa fie pus la fiert .

– Cam atat , deocamdata . Ar mai fi multe de spus si de explicat , mai multe subiecte . Despre Dumnezeu , care este unul singur , este acelasi pentru toti , indiferent de biserica ( sau secta ) din care face parte fiecare si indiferent daca esti credincios adevarat , credincios “de duminica” , credincios “de ocazie”, sau esti credincios “de… loc” ( credincios “deloc”, credincios “de nici un fel” , credincios “de nici o culoare” , adica necredincios ) . Dumnezeu este iubire . EL nu impinge oamenii sa faca razboaie . Nici nu-i transforma in teroristi . Terorismul este un “efect”, produs de o “cauza”. Aceeasi “cauza” care dezbina oamenii si provoaca dureri si suferinte diverse . Musulmanii , bietii de ei , sunt doar niste victime… Ei au impresia , de fapt traiesc cu convingerea ca se inchina Adevaratului Dumnezeu . Numai ca… , dupa cum este realitatea si dupa cum se comporta ei , este clar ca ei sunt amagiti . Allah-ul lor nu este Dumnezeu . Acel Allah este de fapt Moloh (Moloch) , un demon rau (si-al dracu”) . Uitati-va la comportamentul acelor “credinciosi” care i se inchina acestei javre de demon nemernic . Vedeti “ce-i pune dracu` sa faca” ? Adica zeul acela al lor , care-i impinge sa ( isi ) provoace dureri si suferinte .

Sper ca acum ati inteles care este “problema” cu “DUMNEZEULE ADEVARAT, care esti”.

Acum , cineva ar putea sa… “protesteze” ca… si crestinii au “produs” 2 razboaie mondiale in care (atentie) s-au omorat chiar ei intre ei . Si ar putea sa intrebe ca… “Unde era Dumnezeu si ce facea EL in timpul acela…?” . Pai… , cred ca Dumnezeu “se zgaria pe ochi” (ca sa ma exprim asa) bietul de EL , cand vedea cat de “cretini” pot sa fie aceia care isi ziceau crestini pe vremea aceea , dar mergeau la razboi si se omorau intre ei . Dumnezeu NU i-a trimis la razboi . Oamenii au ales aceasta varianta . Adica, sa participe la razboi (razboaie) .

In loc sa participe la razboaie , oamenii “aveau de facut” (a se citi “trebuia sa faca”. Aceasta apropo` de Efeseni 6:12 si traducerea din biblie) un lucru simplu . Sa se roage lui Dumnezeu pentru ca Dumnezeu sa-i exorcizeze pe Hitler si pe ceilalti conducatori si pe urma sa le dea Duhul Sfant . Pentru ca este clar “cine” se folosea de acei conducatori si cine-i “conducea” sa produca suferinta . Aceasta metoda este valabila si astazi si oricand a fost si va fi valabila . Atata doar ca… trebuie sa fie folosita rugaciunea, daca dorim ca Dumnezeu sa intervina . Pentru ca Dumnezeu ne-a dat “liberul arbitru” , optiunea de a alege . Deci putem alege sa induram , sa suferim . Sau putem alege sa ne rugam lui Dumnezeu , pentru ca El sa intervina si sa ne ajute .

Lumea , asa cum este acum , este produsul celor care au trait inaintea noastra si al nostru . Daca doriti o lume mai buna pt voi si pt urmasii vostrii , atunci rugati-va pt o lume mai buna . Este bine daca invatam din greselile noastre si din greselile altora si este si mai bine daca nu le mai repetam .

Dumnezeu sa ne ajute !

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *