Armata SUA pregătește tehnologia supremă, în replică la rachetele Rusiei

martie 13, 2018

Declarațiile făcute zilele trecute de liderul de la Kremlin în care acesta devoala faptul că Rusia a dezvoltat rachete pe care nicio altă țara nu le deține, pare să fi înfierbântat spiritele și la Casa Albă. Așa că, de altfel, previzibil, americanii au anunțat și ei că pregătesc tehnologia supremă în replică la rechetele invincibile clamate de Vladimir Putin. Mai exact, noul bombardier B21 Raider, capabil să bombardeze orice loc din lume, plecând de pe teritoriul SUA. De asemenea, el va fi invizibil pentru radarele sofisticate (adică cele de care dispune Rusia și China).

Mai exact, potrivit www.dailystar.co.uk , planurile pentru lansarea noului bombardier B21 Raider au fost dezvlăluite la câteva zile după ce Vladimir Putin a devoalat faptul că va lansa o rachetă invincibila.

 

Dar, lucrurile nu sunt atât de simple nici pentru americani. Înainte ca SUA să înceapă să construiască super bombardierul, forța aeriană a SUA va efectua o cercetare amănunțită pentru a vedea cum poate fi implementată cât mai bine și cât mai util tehnologia, tocmai pentru a-și putea asigura locul de cea mai puternică armată din lume.

Forțele Aeriene ale Statelor unite ale Americii anunțau, încă din 2016, vor să-și achiziționeze noi bombardiere, de generație ultraperformantă, pentru a-și putea asigura locul ca fiind cea mai puternică armată din lume. Iar pentru acest lucru, US Air Force și-a comandat de la Northrop Grumman un nou tip de bombardier, denumit Raider B21.

Această companie a câștigat concursul Pentagonului lansat în octombrie 2015, în care se cerea o firmă care să fabrice un nou tip de avion ultraperformant, cu tehnologie de invizibilitate, putere mare de atac și fiabilitate extremă.

Firma care a fost acceptată a făcut o ofertă incredibilă, iar prețul unui singur astfel de aparat s-ar ridica la jumătate de miliard de dolari. El va fi capabil să bombardeze orice loc din lume, plecând de pe teritoriul SUA. De asemenea, el va fi invizibil pentru radarele sofisticate (adică cele de care dispune Rusia și China).

Anunţând numele viitorului bombardier, secretarul US Air Force Deborah Lee James a avertizat împotriva efectelor unei noi îngheţări a cheltuielilor bugetare americane, în cadrul disputelor între Casa Albă şi Congres, relatează agerpres.
Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *