Așa se joacă justiția cu dosarele penale: Ponta da, Puzdrea ba!

septembrie 23, 2015

Pentru prima dată în istoria României, un premier este judecat pentru incredibile fapte de corupție. Victor Ponta poate că va fi pedepsit. Deocamdată rămâne la nivel de ipoteză, pentru că nu se știe niciodată cum se vor trezi magistrații care vor lua decizia finală. Cu alte cuvinte, dacă e judecat, Victoraș e un excroc. Mai mare decât Dumitru Puzdrea, de care nu se leagă nimeni, deși a făcut evaziuni fiscale uriașe? Unde e dreptatea în țara românească?

 

Averea ilegala a lui Puzdrea Dumitru

Plagiatorul din fruntea țării

Toată viața lui Victor Ponta a fost dată peste cap odată cu descoperirea uluitoare a faptului că acesta a plagiat lucrarea de doctorat. În ce s-a transformat de fapt toată această poveste? Într-un penibil made România, deși ar fi trebuit să fie un adevărat examen de maturitate pentru justiția noastră. Dar cum plagiatul este considerat una dintre infracțiunile cel mai greu de descoperit, treaba a rămas ca-n tren. În plus, procurorii nu s-au chinuit prea tare să descopere adevărul pentru că, vorba aceea și Ponta este un fost procuror așa că nu prea am văzut multe momente în care corb la corb să-și scoată ochii. Iar dovada cea mai clară a acestui lucru ne-a arătat-o Parchetul General condus de Tiberiu Niță care a intervenit pe față în acest dosar în favoarea lui Ponta, apoi a amânat decizia și tot așa până când totul s-a finalizat cu un frumos NUP. Ponta a crezut că a scăpat și a răsuflat ușurat. N-a trecut mult timp și norii negri s-au abătut din nou asupra acestuia, iar DNA-ul, care se zice că-l aștepta de mult timp la cotitură, l-au înhățat cu dosarul de la Rovinari. Ponta a fost băgat la infracțiunile de complicitate la evaziune fiscală, fals în înscrisuri și spălare de bani. Și, ca să nu se plictisească singur, alături de el va fi judecat și bunul său prieten Dan Șova, senator de meserie dar și foștii directori ai complexurilor energetice Turceni și Rovinari. Ce relație exista între cei doi? Victor Ponta va fi judecat de Înalta Curte de Casațuie și Justiție pentru că l-ar fi ajutat pe Dan Șova (și avocat printre altele, deci știa exact cum trebuie să fure ca nu lase urme) să diminueze fraudulos obligațiile fiscale pentru sumele încasate abuziv de la Turceni și Rovinari. Procesul a început, Ponta a luat și el atitudine și pentru moment a împroșcat cu noroi pe unul dintre procurorii care se ocupă de caz iar noi suntem curioși să știm care va fi finalul poveștii.

Cu mafiotul cum facem?

Revenim la Dumitru Puzdrea, considerat în acest moment unul dintre cei mai importanți infractori ai României lăsat în libertate. De ce? Niciodată nu vom putea înțelege pe deplin ce relații incredibile are acest Puzdrea de procurorii DNA nu-i calcă pragul, în condițiile în care sunt arhicunoscute faptele sale penale. Este știută de ani buni relația acestuia cu cel intrat recent în rândurile deținuților moderni, Sorin Oprescu. Dar nimeni nu l-a scuturat pe fostul primar al Capitalei să scoată de la el lucruri incredibile despre cum a reușit Puzdrea să intre ilegal în posesia terenului din nordul Capitalei, de la Flora, care totdeauna a aparținut și va aparține primăriei Capitalei. Oamenii legii nu au fost interesați să scoată capul din pământ nici atunci când televiziunile au vuit cu faptul că însuși Băsescu când era edilul bucureștenilor a luat de la mafiot o șpagă de 4 milioane de dolaru ca să pună o semnătură pe niște hârtii fără de care Puzdrea nu ar fi putut să facă această retrocedare ilegală. Ce-i drept dovezile care atestă modul ordinar în care Puzdrea a pus mâna pe terenul de la Flora sunt ținute sub cheie de ofițeri ai secției 2 poliție, respectiv domnii Matei Ionuț Alexandru, Firu Denisa și Lupu Marian. În urmă cu o lună însă și Lupu a fost arestat. A fost prins când încerca să mușamalizeze un alt dosar, o găinărie care însă l-a băgat în spatele gratiilor. Adică pentru toate dosarele mușamalizate ale lui Puzdrea de-a lungul timpului Lupu nu a fost deranjat nici cu o întrebare și a fost luat acum. Ce arată asta? Că Puzdrea știe incredibil de bine să-și șteargă urmele, iar persoanele care sunt lângă el și fac acest lucru au funcții extrem de importante.

Teren forat de Primerie Capitale cu acordul Sorin Oprescu

Fostul șef al SRI în slujba excrocului?

De ani buni gura târgului vorbește că în spatele multor acțiuni ale lui Dumitru Puzdrea se află chiar fostul șef al SRI, Virgil Măgureanu dar și foștii săi subalterni, rămași acum în funcții de conducere. Mai mult, alte surse arată că atâta timp cât a fost Alina Bica în funcția de mare șefă a DIICOT, lui Puzdrea i-a mers ca în rai. Bica a fost foarte apreciată de mafiotul de la Flora, care nu se uita niciodată la bani când bruneta deschidea gura. Și uite așa s-a ajuns ca cele mai importante dosare ale lui, și cele două în care a fost acuzat de tentativă de omor dar și cel de la complexul Flora, unde cu dovezi clare că Puzdrea a ridicat o clădire peste cele două apeducte care alimentează Bucureștiul cu apă au primit unul după altul NUP-uri și totul a fost dat uitării. Așa este ținut la păstrare și dosarul de la fabrica de cherestea de la Câmpulung Moldovenesc, unde Puzdrea este acuzat că a distrus societatea apoi a vândut-o efectiv bucată cu bucată. Mai mult expertiza arată clar cum l-a furat pe fostul patron al fabricii, arhitectul Năstase Cătălin, cel care a fost totodată și fost asociat cu mafiotul la complexul Flora. Cine a ținut acest dosar în spate? Tot Alina Bica, bineînțeles dar și subalternul său, ofițerul DIICOT Suceava, Cristian Vasilcău, care de la bun început a fost pus să aibă grijă ca situația să nu scape de sub control. Nu în ultimul rând în umbra lui Puzdrea a mai apărut încă un ofițer SRI, nepotul avocaților de casă ai golanului, familia Popescu. Adică, Mihaela Popescu, șpăgara premiată de Puzdra cu o mașină de ultimă generație pentru cum a reușit să tragă de partea mafiei avocații angajați de Năstase Cătălin dar și pentru că a schimbat soarta dosarelor civile ale nenorocitului. La rândul său, soțul, Victor Popescu, fost procuror a știut să rezolve dosarele penale. Ca să nu mai vorbim de influența enormă pe care Dorin Cocoș și Udrea au avut-o asupra dosarelor lui Puzdrea, mai ales că cei trei au format la un moment dat un trio formidabil, când afacerile le-au mers ca pe roate, iar banii au venit pe bandă rulantă. Date fiind aceste lucruri, ce ar trebui să se mai întâmple ca Dumitru Puzdrea să fie anchetat și judecat pentru murdăriile cu care ne-a pătat România? De ce autoritățile nu fac nici un pas în aflarea adevărului? De ce DNA, DIICOT, Garda Financiară, Curtea de Conturi, ANAF nu iau atitudine? Ce trebuie să mai facă Puzdrea ca cineva să-i taie aripile cu care a zburat mult prea sus? Adică premierului României mai e puțin și i se taie capul și Puzdrea ne râde în nas? Chiar a corupt acest ordinar toată țara românească? Dacă e așa, atunci să facem o revoluție. Adevărată, nu ca cea dini 1989 și să-l scoatem pe Puzdrea din Flora, fabrica sa de făcut bani. Să-i demonstrăm nenorocitului că legea e pentru toată lumea și că atunci când ai greșit, trebuie să plătești.

Vlad Țepeș

 

 

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *