Asasinul Dumitru Puzdrea se plimbă liniștit printre noi

martie 12, 2015

La o primă vedere, sintagma de ucigaș plătit pare a fi desprinsă din filmele cu mafioți. În România zilelor noastre însă poți angaja un asemenea personaj mai ușor decât ne-am da seama. Fie apelăm la ajutorul internetului, fie intrăm în anturajul celor care ar putea să ne ofere date despre cei mai buni ucigași de meserie.

Se pun la bătaie zeci de mii de euro

Dacă alegem prima opțiune, internetul, site-urile care ne prezintă cei mai buni ucigași sunt de cele mai multe ori ascunse sub denumirile de deep web. Ne trebuie doar un browser special și suntem la un pas de a face cunoștință cu un ucigaș profesionist. Cel puțin, așa se prezintă pe pagina respectivă. Toată treaba se desfășoară sub puterea anonimatului, așa că teoretic nimeni nu este tras la răspundere. Dacă ai cunoștințe în lumea interlopă, atunci rezolvi și mai repede problema, dacă ai bani mulți în buzunar. Câteva zeci de mii de euro… Procedura este următoarea: acea persoană care ți-e cunoștință, te recomandă la rândul ei unor intermediari cu care negociezi totul. Ce-i drept, acești băieți îți verifică toată viața, dar asta e problema ta, mafiotule care consideri că ești mai presus de Dumnezeu și ai dreptul să iei viața cuiva. Consecințele faptelor tale le vei plăti însutit mai devreme sau mai târziu. Și în acest caz, treaba se rezolvă repede și tot sub anonimat. Deși sunt extreme de rare cazurile când un ucigaș plătit și-a recunoscut fapta, mai există totuși excepții de la regulă. Cum a fost cea a unui ucigaș italian, pe nume Giancarlo Orsini care a dezvăluit poliției ce prețuri folosea pentru atacurile pe care le-a întreprins pentru diferite bande din Roma. Din informațiile noastre, prețurile lui Orsini sunt cu mult mai mici decât cele folosite de asasinii români: 3500 de euro ca să ologească pe cineva și 25.000 de euro pentru o crimă. Ucigașul italian folosea un anume mod de a acționa. Ajungea la locul faptei pe un scuter purtând cască și ochelari de soare, anunța că el este călăul, apoi trăgea. Fără frică, fără remușcări. Așa a reușit să le facă felul unei cosmeticiane, unui dealer de cocaină care intrase în conflict cu una dintre bandele cu care colabora ucigașul dar și pe un cămătar care se ocupa și de dezvoltări imobiliare. Poliția l-a prins dintr-o prostie pe care a făcut-o: la atâția bani câștigați, Orsini s-a pretat să fure un scuter pe care l-a folosit într-un jaf, scuter care a fost găsit de oamenii legii fix în locuința sa.

Mafiotul de la Flora are permis de port armă ilegal

Dar mafia din Italia este mult prea bine cunoscută. Mai greu e să descoperi cine sunt afaceriștii cu dare de mână care ar fi în stare să ia viața unui compatriot. Greu, dar nu imposibil. Pentru că unul dintre aceștia se plimbă nestingherit printre noi: este chiar afaceristul dubios, patronul ilegal al complexului Flora, Dumitru Puzdrea. Tentativele sale de omor, două la număr, sunt pe cât de necunoscute sunt de oamenii de rând care trec complexul Flora, pe atât de știute și mușamalizate de polițiștii care i-au întocmit dosarul și de procurorii și judecătorii care au considerat că Puzdrea nu se face vinovat de nici o infracțiune pentru care să fie tras la răspundere. Prima tentativă de omor a acestui golan a avut loc la Sinaia, când Puzdrea a observat că doi bărbați, pe care nu-I cunoștea, au avut curajul să parcheze mașina în fața vilei sale. Nu pentru a face ceva anume, ci doar pentru a intra în restaurantul din apropiere, ca să mănânce. N-au apucat sărmanii să bea nici o cafea, pentru că Puzdrea i-a împușcat. Cu pistolul din dotare pentru care nu are nici măcar permis de port armă, doar unul fals, pe care I l-a dăruit prietenul său, fostul șef arme și muniții din cadrul IGP, Constantin Grumezescu. Cum a avut curajul Grumezescu să facă așa ceva? Banii cei mulți primiți de la Dumitru Puzdrea i-au luat mințile. Dar, din nefericire pentru noi, deși se știe și acest lucru, nimeni nu a făcut vreun gest în defavoarea lui. În consecință, Grumezescu merge pe același drum împreună cu Puzdrea și acum se chinuie să găsească o soluție pentru a reuși să găsească persoana potrivită care să mușamalizeze dosarul de la Câmpulung Moldovenesc, cel în care Puzdrea este anchetat pentru furtul fantastic pe care l-a făcut la fabrica de cherestea. Dosarul acesta este un cui în inima lui Puzdrea, mai ales că cea care l-a deținut departe de ochii curioșilor și mai ales ai judecătorilor din anul 2007 și până în prezent a fost Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, care acum e în spatele gratiilor.

Asasinul a recunoscut singur ce urma să facă

Cea de-a doua tentativă de omor a lui Puzdrea a fost chiar împotriva fostului său asociat de la complexul Flora, arhitectul Năstase Cătălin. Faptul că Puzdrea vrea cu tot dinadinsul să-l distrugă pe Nastase Cătălin nu mai este o noutate pentru nimeni. Omul nu are limite. El a fost cel care, după ce arhitectul a reușit să transforme complexul într-unul dintre cele mai căutate din țară, punând la bătaie bani și foarte multe relații, l-a dat afară pe acesta deși deținea funcția de președinte. Iar mai înainte de toate, l-a furat și cu câteva milioane de dolari. Apoi a încercat pe toate căile să-l determine pe Năstase Cătălin să-I dea, cu titlu gratuit, și acțiunile pe care acesta le deține și acum la complexul Flora. Pentru că arhitectul nu a vrut, au început presiunile. Pentru început, Puzdrea i-a dat afară din Flora și pe frații lui Năstase Cătălin, care au deținut acolo un lanț de restaurante de pe urma cărora acest golan și-a umplut zdravăn conturile. Apoi, Puzdrea mers mai departe și i-a făurit arhitectului un fals dosar de terorism, urmând cu trimiterea acasă a unui grup de mascați, în urma venirii cărora familia lui Năstase Cătălin a suferit grave traume psihice. Dar nici așa, Năstase Cătălin nu a cedat. Ultima soluție, în viziunea lui Puzdrea era să-l omoare. Cum? Angajând un ucigaș de meserie. Cu puțin timp însă ca acesta să-și ducă planul la îndeplinire, nu se știe din ce motiv, nu a mai vrut. Ba mai mult, a venit singur la arhitectul Năstase, i-a spus totul și și-a cerut iertare. Dosarul intentat de Năstase Cătălin justiției din România cu cele mai bune probe, a fost uitat. Polițiștii care au anchetat cazul au fugit ca potârnichiile care mai de care din calea adevărului, iar mita lui Puzdrea a curs gârlă. Același lucru l-au făcut și procurorii. Domnul Nistor și Oana Niță, cei care au plimbat dosarul de la Ana la Caiafa, au sfârșit prin a considera că Puzdrea este nevinovat iar judecătorii le-au dat dreptate. În concluzie, Dumitru Puzdrea este alb ca laptele și de ce nu, poate angaja oricând un alt ucigaș plătit care să pună la pământ orice personaj pe care mafiotul nu-l înghite. Ar trebui să ne fie rușine că trăim într-o astfel de țară…

 

 

 

 

Vlad Țepeș

 

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *