Atac de la Cotroceni: Omul lui Klaus Iohannis lansează un avertisment fără precedent

februarie 25, 2017

Pacea dintre Klaus Iohannis şi liderii coaliţiei de guvernare a durat doar câteva ore. După seria de amabilităţi dintre şeful statului şi Sorin Grindeanu, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, războiul a început din nou. Unul dintre oamenii lui Klaus Iohannis a lansat un atac dur la adresa Executivului.

România se află în faţa unui derapaj bugetar, avertizează consilierul prezidenţial Cosmin Marinescu, pe propriul blog. Acesta arată că România atins recorduri „paradoxale” ajungând de la campioana creşterii la cea a deficitului. Cosmin Marinescu scrie că după ce, în 2016, România a înregistrat cea mai mare creștere economică dintre țările UE, acum Uniunea ne atrage atenţia asupra unei „contraperformanțe în materie de derapaj bugetar”.

Consilierul prezidenţial arată că „este simptomatic modul în care, prin politicile fiscal-bugetare prociclice din ultimii doi ani, România experimentează cel mai abrupt derapaj bugetar și trece în pole-position în UE în materie de fragilizare a situației fiscal-bugetare. Bineînțeles, este vorba de un record paradoxal, acela de a face deficite înalte pe fondul celor mai mari rate de creștere economică”.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *