Atac dur la adresa lui Tudorel Toader: ‘Cine plătește pentru suferințele și pagubele produse’

ianuarie 29, 2018

Federația Sindicatelor din Administrația Natională a Penitenciarelor lansează un atac dur la adresa ministrului Justiției, Tudorel Toader. Într-un comunicat de presă, Federația atrage atenția că rata recidivei nu a scăzut și nu poate fi calculată conform metodologiei partidului aflat la putere.

 

Tudorel Toader, ministru al Justiției, declara recent că recidiva ar fi scăzut în România, precizând în mod eronat că n-ar exista nicio legatură între recursul compensatoriu și nivelul recidivei. Ceea ce, dacă ar fi adevărat, ar fi extraordinar. Realitatea, însă, îl contrazice.

Asistăm la o altă încercare de a dezinforma opinia publică, pe fondul prezentării în mass-media a infracțiunilor comise din ce în ce mai frecvent de către foștii deținuți care au făcut obiectul grațierii mascate. Sunt deja peste 4.000 de beneficiari și, statistica nu minte, 2/3 se vor întoarce în penitenciar, lăsând în urmă mii de victime pentru care Statul Român nu pare a fi interesat să găsească vreo compensație.

Inițial, ministrul Justiției a încercat să ascundă numărul real al deținuților care au beneficiat de reducerea cu 1/5 a pedepselor privative de libertate (6 zile considerate executate la fiecare 30 de zile de detenție) și a faptului că, prin lege, practic toți deținuții (hoți, corupți, tâlhari, pedofili, violatori, criminali, etc) beneficiază de un act de clemență.

Paradoxal, și trebuie precizat, deținuții beneficiari ai acestui act de clemență, vor beneficia în continuare de prevederile acestui act normativ în situația recidivei, acesta fiind aplicabil până în 2022, când sistemul penitenciar înțelegem că va fi modernizat, deși încă n-a fost demarată vreo lucrare de anvergură în acest sens.

Ne manifestăm, în consecință, serioase îndoieli cu privire la cifrele avansate și de această dată de către ministrul justiției și îi amintim că lumea civilizată nu calculează rata recidivei după modelul partidului aflat la putere. Un profesor de drept, chiar și afiliat politic, ar trebui să știe asta.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *