• Fără categorie
  • 0

Atac în gara din Dusseldorf, șapte persoane rănite. Focuri de armă într-o cafenea din Basel

martie 10, 2017

Atac în gara din Dusseldorf, oraș situat în vestul Germaniei. Cel puțin şapte persoane au fost rănite, joi seară, după ce au fost atacate cu un topor. Momentan, împrejurările în care a avut loc acest atac nu sunt clare și nu se știe dacă este vorba despre un atac terorist. Atacul a avut loc în jurul orei locale 21:00.

Doi bărbaţi înarmaţi au ucis două persoane şi au rănit o a treia la Basel, în nord-vestul Elveţiei, deschizând focul asupra clienţilor unei cafenele, a anunţat Parchetul din Basel citat de Le Matin, precizând că suspecţii nu au fost prinşi deocamdată.

Şapte persoane au fost rănite în atacul din gara din Dusseldorf, a anunţat poliţia germană. Autorităţile au oferit primele detalii legate de agresor. Suspectul este un bărbat în vârstă de 36 de ani, care provine din fosta Iugoslavie, locuieşte în oraşul Wuppertal (situat la 28 kilometri de Dusseldorf) şi este descris de autorităţi drept o persoană cu probleme psihice.

Poliţia a anunţat că a arestat un singur suspect, după ce iniţial s-a spus că este vorba despre doi atacatori. Autorităţile au mai precizat că nu există indicii că atacatorul a avut complici şi că în acest moment nu mai există nicio ameninţare.

Atacul din gara din Dusseldorf a fost unul spontan, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției landului Renania de Nord – Westfalia, pentru Deutsche Welle. Autoritățile continuă căutările pentru depistarea altor suspecți. Gara din Dusseldorf a fost închisă, iar zona a fost  împânzită de zeci de polițiști. Traficul feroviar a fost dat peste cap, mai multe curse fiind anulate sau având întârzieri. Un elicopter survolează centrul orașului Dusseldorf.

Șase oameni au fost răniți în urma atacului. Una dintre persoane se află în stare gravă, dar medicii susțin că viața acesteia nu a fost pusă în pericol. Poliția din Dusseldorf a declarat pentru Focus Online că un singur agresor a fost reținut. Pe altă parte, surse din rândul Poliției landului Renania de Nord – Westfalia, citate de AFP, susțin că este vorba despre doi suspecți.

Gara din Dusseldorf a fost evacuată și o operațiune a autorităților germane este în desfășurare la această oră. Oamenii au fost sfătuiți să evite zona unde s-a produs atacul. Martorii au povestit îngroziți despre atac.

„Noi așteptam pe peron și așteptam trenul. Trenul a venit și deodată cineva a scos un topor și a început să atace oamenii. Era sânge peste tot”, a povestit un angajat al gării pentru Bild.

Alți doi suspecți, care au luat parte la atac, ar fi în libertate. Potrivit Der Spiegel, unul dintre agresori a început să atace pasagerii cu un topor, apoi a fugit pe calea ferată și a sărit de pe un pod. Individul a fost reținut de poliție.

Germania a fost ținta mai multor atacuri violente, în ultimele luni. Ultimul a avut loc pe 19 decembrie, la târgul de Crăciun din Berlin. 12 persoane au murit după ce un camion de 20 de tone, cu numere de înmatriculare de Polonia, care transporta oţel, a intrat în mulțime.
 
Dusseldorf putea fi ținta unui atac sângeros și anul trecut. În luna mai, autoritățile germane au dejucat un atentat, după ce au arestat trei persoane suspectate că ar face parte din gruparea teroristă Statul Islamic. Doi bărbați plănuiau să se detoneze în orașul Dusseldorf, în timp ce al treilea reținut, precum și o a patra persoană, care a fost arestată în Franța, plănuiau să împuște mai mulți oameni.
Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *