• Fără categorie
  • 0

Atenţionare de călătorie din partea MAE: Grevă pe aeroporturile din Berlin

martie 13, 2017

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care doresc să călătorească în Republica Federală Germania că Asociaţia Verdi a anunţat greva personalului de sol pentru zilele de 13 şi 14 martie, ora 5,00, pentru aeroporturile din Berlin (Tegel şi Schonefeld). “Amânarea şi/sau anularea unor zboruri de pe/spre aceste aeroporturi va duce la anularea şi/sau întârzieri mari şi pentru zborurile de pe alte aeroporturi. Chiar şi după terminarea grevei, pot exista modificări/restricţii ale circulaţiei aeriene. Se recomandă ca înainte de plecare să se informeze cu privire la situaţia actualizată a zborurilor”, a anunţat MAE prin intermediul unui comunicat, conform Agerpres.

Cetăţenii români care pot fi afectaţi de situaţia din atenţionare pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Berlin: + 49 30 21239555, +49 30 21239514 şi +49 30 21239516, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României la Berlin: +49 16 090884680.

MAE recomandă consultarea paginilor de internet http://berlin.mae.ro şi www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în “App Store” şi “Google Play”), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *