• Fără categorie
  • 0

Au început spovedaniile lui Dorin Cocoș Când se va hotărî DNA-ul să calce în ograda lui Dumitru Puzdrea?

februarie 18, 2015

 

Primele destăinuiri ale Elenei Udrea nu au fost minciuni. Cocoș însuși a recunoscut ceea ce a spus fosta sa nevastă: i-a dat bani lui Sebastian Ghiță. Dacă merge treaba în ritmul acesta, vom afla cât se poate de repede și ce combinații dubioase au fost între înaripat și Dumitru Puzdrea și cât mălai a mâncat Cocoșel din mâna mafiotului ca să pună o vorbă bună la mușamalizarea dosarelor sale.

I-a dat bani lui Sebastian Ghiță!

Dacă multă lume se dădea de ceasul morții întrebându-se ce a spus vinerea trecută Dorin Cocoș când a cerut să fie dus la DNA, se pare că acum a fost elucidat misterul: fostul soț al Elenei Udrea a recunoscut că i-a dat bani lui Sebastian Ghiță. Mai mult, în autodenunțul făcut vineri la DNA, Cocoș a făcut și o cerere pentru a fi supus unui test la poligraf: ,,I-am dat numitului Sebastian Ghiță suma de 500.000 de euro la solicitarea numitului Florian Codlea.

Am facut acest autodenunț deoarece am început să mă tem pentru viața mea.”, se spune că ar fi fost cuvintele lui Dorin Cocoș. Cu alte cuvinte, Cocoș a fost obligat să recunoască acest lucru și dintr-un motiv bine întemeiat: a fost amenințat cu moartea. De către cine? De Codlea cumva? De Sebastian Ghiță? Atunci are dreptate Udrea de două ori? În primul rând pentru că declarațiile ei au fost confirmate de Cocoș și în al doilea rând pentru că tot spunea că va vorbi atât timp cât cineva nu îi va închide gura. Pe de altă parte, se dorește ca gura Lenuței să fie închisă pentru că blonda știe mult prea multe lucruri care ar face ca România să bubuie de-a binelea.

Și suntem acum mai mult decât convinși că Udrea l-ar putea termina definitiv și pe Traian Băsescu. Și, dacă se va hotărî sâ spună totul și pe Dumitru Puzdrea. Nu e prea greu să observăm că împotriva lui Băsescu s-a pornit o întreagă campanie cu tot felul de zvonuri și de data aceasta, culmea și cu ceva dovezi scoase de la naftalină chiar de către cei care altădată îi făceau pantofii. Nu același lucru se întâmplă cu Dumitru Puzdrea.

În cazul acestuia, presa tace și acum cum a tăcut de fapt întotdeauna. Colegii ziariști au avut curajul să-l tăvălească pe Puzdrea în cerneală și să spună adevărul doar atunci când trăia fostul director al cotidinului Adevărul, Dumitru Tinu. Și asta numai pentru că Tinu știa cum să-și țină subalternii în frâu. După moartea neelucidată nici până acum a acestuia, absolut nici un rând n-a mai apărut despre Dumitru Puzdrea. Și asta din două motive.

În primul rând pentru că orice jurnalist care-și încerca norocul era ori mituit grav de acest mafiot, ori amenințat grav încât acesta se speria și lăsa totul baltă. Tot presa a mai avut o tentativă de a dezbate afacerile grave ale acestui golănaș atunci când într-una dintre locuințele sale a fost descoperit de către FBI și DIICOT un grup de hackeri care au reușit să facă niște furăciuni strigătoare la cer și din câte se aude, să împartă acești bani chiar cu Dumitru Puzdrea. Dar nu credem că dezvăluirile celor din mass-media au ținut mai mult de trei zile. Apoi totul a fost pus sub tăcere.

Bogdan Chireac, un ajutor de mare nădejde

Cel care a făcut posibil acest lucru spun gurile rele este un securist care ar face orice pentru liniștea și buna desfășurare a măgăriilor lui Puzdrea: jurnalistul, actualmente analistul politic care-și face apariția pe toate posturile tv când nu se așteaptă nimeni, îndrugându-ne minciuni care de care mai ordinare, Bogdan Chireac. Despre trecutul mult prea dubios al lui Chireac se cunosc destul de multe lucruri, însă, culmea, nici în ceea ce-l privește pe acesta nu s-au luat prea multe măsuri.

Deși, tot el se zvonește că este cel care l-a scos pe Dumitru Puzdrea de sub acuzația că ar fi fost colaborator al securității, în condițiile în care fostul stăpân al terenului de la Flora avea un dosar cu mult prea multe dovezi. Cu alte cuvinte, Bogdan Chireac ăsta s-a dovedit a fi un regizor de marcă în toate filmele mafiote care l-au avut și-l au în continuare pe Dumitru Puzdrea ca actor principal. Fantastic este faptul că Puzdrea a devenit un fel de jupân pentru multe dintre instituțiile statului, începând cu poliția și terminând iată cu justiția și de ce nu, cu DIICOT-ul și foarte posibil și cu DNA-ul. Am spus poliție pentru că sunt arhicunoscute relațiile pe care Puzdrea le are și acum cu ofițerii secției 2 poliție, Firu Denisa și Lupu Marian dar și cu fostul lor șef, Voicu Mihai Marius, cel cu care nea Mitică a intrat în relații cordiale grație lui Dorin Cocoș care le-a făcut legătura cu mulți ani în urmă.

Am pomenit DIICOT pentru că se știe că multe dintre dosarele lui Dumitru Puzdrea, foarte grave au fost mușamalizate sau ținute în expectativă până când urmau a fi și acestea mușamalizate din ordinul fostei șefe a Antimafiei, Alina Bica. Dacă este să vorbim despre procurorii care-i sunt alături lui Puzdrea și la bine și la rău, probabil numărul acestora ar depăși cu mult puterea noastră de a înțelege ceva, dar cei care s-au făcut remarcați în această poveste incredibilă pentru modul în care au mușamalizat două dosare în care Puzdrea a fost anchetat pentru două tentative de omor sunt doamna Oana Niță și domnul Nistor. Sunt două cazuri în care afacerile mafiote ale lui Puzdrea ar putea fi deconspirate.

Unul: momentul în care Udrea ar începe să toarnă totul și atunci s-ar afla imediat în ce a fost implicat Puzdrea, inclusiv afacerile dintre el și blonda din Turism. Și doi: dacă DNA-ul ar începe un demers amplu în urma căruia dosarele vechi ar fi redeschise iar cele noi judecate așa cum trebuie. Oare va face cineva primul pas având în vedere faptul că totdeauna libertatea lui Puzdrea a fost plătită cu bani grei?

Vlad Țepeș

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *