Augustin Zegrean, spune că va renunța să fumeze în spații publice dacă legea fumatului va intra în vigoare

ianuarie 28, 2016

Președintele Curții Constituționale a României, Augustin Zegrean, spune că va renunța să fumeze în spații publice dacă legea fumatului va intra în vigoare.Întrebat dacă a venit cu țigările la el la ședința de miercuri a CCR, acesta a spus: “Da, am (țigările — n.r.). Legea intră în vigoare la 45 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial. Mă las de fumat în spațiile publice când intră în vigoare legea. De fapt, nu cred că m-ați văzut fumând undeva prin spații publice”, a precizat președintele CCR.

Întrebat dacă un apartament poate fi considerat spațiu public închis, Zegrean a replicat: “Eh, cum să fie?!”.”Dreptul de a fuma nu e trecut în Constituție”, a spus Zegrean referitor la comparația dintre fumătorii aflați în detenție și cei în libertate.

Sunt în aceeași categorie? Se pune problema de destinație (termen menționat în lege — n.r.) când oamenii sunt în aceeași categorie. Sunt în aceeași situație cei liberi și cei aflați după gratii?”, a conchis Zegrean.Curtea Constituţională discută miercuri contestaţia formulată de 33 de senatori referitoare la legea care interzice fumatul în spaţiile publice închise.

Contestatarii susţin că nu sunt împotriva unei legi a fumatului în spaţiile publice închise şi că raţiunea pentru care au sesizat Curtea Constituţională vizează definiţia «spaţiului public închis».

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *