• Fără categorie
  • 0

Autoritățile germane au făcut „greșeli flagrante” în cazul atacului terorist din Berlin, soldat cu 12 morți

octombrie 13, 2017

Autoritățile germane au făcut „greșeli flagrante” în cazul atacului terorist din Berlin, comis de Anis Amri, în decembrie 2016. Cel puțin asta a scos la iveală raportul final privind atentatul soldat cu 12 morți și zeci de răniți, relatează BBC News.

În urmă cu aproape un an, pe 19 decembrie, tunisianul Anis Amri a intrat cu un camion în târgul de Crăciun din capitala germană. El a ucis șoferul vehiculului, iar apoi a folosit camionul pentru a duce la capăt un atac terorist. 12 oameni au murit și aproximativ 70 au fost răniți în urma atacului terorist revendicat de Statul Islamic. Anis Amri a reușit să fugă din Germania în urma atacului, fiind ucis patru zile mai târziu, în Italia.

Raportul final al atentatului arată că „au fost făcute greșeli flagrante care nu ar fi treubuit să fie făcute vreodată”, după cum a afirmat procurorul Bruno Jost. Acesta a afirmat că deși poliția din Berlin a fost informată că Anis Amri ar putea să fie radicalizat, supravegherea acestuia s-a făcut doar în zilele săptămânii. Mai mult, el nu a mai fost supravegheat după câteva săptămâni, deoarece poliția a crescut că tunisianul de 24 de ani este traficant de droguri.

Astfel, procurorul afirmă că acesta ar fi putut să fie arestat sub această acuzație, însă problemele de comunicare cu procurorii au permis ca acesta să scape.

„Nu este nicio certitudine că Armi ar fi putut să fie arestat, însă dacă totul era făcut ca la carte, atunci ar fi fost o șansă reală ca acesta să fie reținut sau măcar să fie în custodie o perioadă”, a afirmat acesta. Potrivit acestui raport, poliția germană a încercat să-și ascundă greșelile. Până în acest moment, poliția germană nu a făcut niciun comentariu privind concluziile raportului.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *