Avertisment nou pentru România de la Comisia Europeană privind cheltuielile excesive

noiembrie 22, 2017

Comisia Europeană a stabilit că România nu a luat măsuri eficiente în urma recomandării făcute de Consiliul European în luna iunie şi propune Consiliului să adopte o versiune revizuită a recomandării adresate ţării noastre pentru a corecta abaterea semnificativă de la traiectoria de ajustare în vederea atingerii obiectivului bugetar pe termen mediu.

În 16 iunie Consiliul European a transmis României o recomandare ca ritmul nominal de creştere a cheltuielilor guvernamentale primare să nu depăşească 3,3% în 2017.

„Comisia a stabilit că nu a fost luată nicio măsură eficientă ca răspuns la recomandarea Consiliului din iunie şi propune Consiliului să adopte o recomandare revizuită adresată României pentru corectarea abaterii sale semnificative de la modul de ajustare pentru atingerea obiectivului bugetar pe termen mediu. (…) Pe fondul evoluţiilor şi din cauza lipsei unei acţiuni eficiente din partea României de a corecta abaterea sa semnificativă, Comisia propune acum o recomandare revizuită privind o ajustare structurală anuală de cel puţin 0,8% din PIB în 2018”, se arată într-un comunicat publicat miercuri de Comisia Europeană.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *