Barack Obama:Trebuie să facem ceva în ceea ce privește ușurința de a obține arme de război

noiembrie 29, 2015

Președintele Barack Obama a denunțat din nou sâmbătă ușurința de a procura arme de foc în SUA după un nou atac armat soldat cu trei morți la un centru de planning familial din statul Colorado, informează AFP, citată de Agerpres.

“Trebuie să facem ceva în ceea ce privește ușurința de a obține arme de război pe străzile noastre de către persoane care nu ar trebui să aibă acces la ele, este de ajuns”, a afirmat Obama într-un comunicat, precizând că autorul atacului din Colorado Springs avea “o armă de asalt și a luat ostatici”.

“Nu este ceva normal. Nu trebuie să devină normalitate”, a declarat președintele SUA, care reacționează sistematic după atacurile criminale din SUA, solicitând un mai bun control al armelor de foc.

Un bărbat a deschis focul la un centru de planning familial din SUA. S-a întâmplat în statul Colorado. Trei oameni, inclusiv un poliţist, au murit.

Anchetatorii încearcă acum s-ă stabilească motivația agresorului, identificat de autorități în persoana lui Robert Lewis Dear, de 57 de ani, arestat vineri după peste cinci ore de schimburi de focuri.

“Nu știm încă din ce motive un om înarmat a tras asupra a 12 persoane sau de ce a terorizat o întreagă comunitate deschizând focul cu o armă de asalt și luând ostatici”, a mai spus Obama.

“Ceea ce știm este că a ucis un polițist în exercițiul funcțiunii și doi concetățeni pe care acest agent încerca să-i protejeze”, a mai afirmat președintele SUA.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *