Baronii lasă șefiile de CJ-uri pentru București. Planurile lui Marian Oprișan și Răducu Filipescu

iunie 15, 2016

De zeci de ani  controlează județele de proveniență  din postura de  șefi  de CJ-uri. Acum  au crescut  o nouă generație de protejați și se simte în stare să facă pasul spre un mandat de parlamentar.  Câțiva   politicieni din  vechea  gardă  care au dominat  și încă domină politica  locală își mută astfel ambițiile la București.

Social-democratul Marian Oprișan este  șef peste Vrancea  din 1995 încoace. Cu mici  întreruperi,  el a fost în fruntea Consiliului Județean și fără el nimic  nu s-a mișcat în județ. În prezent, are garantat  un nou mandat  de președinte d CJ, iar  filiala  PSD  pe care o conduce a obținut  singură majoritatea în Consiliul Judeţean Vrance, 19 locuri din 33, a şi nu mai are nevoie de aliaţi pentru numirea preşedintelui şi vicepreşedinţilor.

Potrivit unor surse din PSD,   de această dată, Oprișan nu  mai are de  gând să stea în această funcție decât  câteva luni, până la alegerile parlamentare, când  intenționează să  candideze pentru un  mandat de senator pe lista  eligibililor  din partid. Ambițiile sale nu se opresc  aici. ” Are planuri  să devină ministru dacă preluăm guvernarea. De obicei prefera să  propună  oamenii de-ai săi, dar acum vrea să iasă în față”,  ne-au precizat   sursele citate.

În tabăra opusă,   liderul PNL Călărași, Răducu Filipescu are planuri similare de candidatură.  A  dominat județul ani buni, filiala pe care o conduce a obținut  cele mai bune rezultate la locale, iar el este  pe  cale să-și impună favoritul, pe Valentin Barbu, drept urmașul său în fruntea Consiliului Județean. Pentru el și-a rezervat  un loc eligibil de senator pentru care va candida  la alegerile din  toamnă.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *