• Fără categorie
  • 0

BASESCU ACUZA DNA DE TORTURA

aprilie 1, 2015

Fostul presedinte ataca sistemul pe care chiar el l-a creat. Traian Basescu compara metodele DNA cu cele folosite la inchisoarea Guantanamo: “Apeleaza la ideea te bag la beci pana cand spui ce a spus delatorul… Nu sunt de acord cu guantanamizarea tarii… La Guantanamo ii tinea pana cand spuneau ce voiau sa auda ofiterii CIA… Va dau cazul Elenei Udrea… Pare a fi o tinere la beci pana spui ce a spus denuntatorul”

Fostul presedinte Traian Basescu lanseaza atacuri din ce in ce mai dure la adresa sistemului pe care el insusi l-a creat. Basescu a avut o noua iesire publica in care a sarit in apararea protejatei sale Elena Udrea, punand la indoiala acuzatiile si dosarul DNA impotriva acesteia. In acest context, fostul presedinte a criticat practicile folosite de procurorii DNA, comparandu-le cu cele din inchisoarea Guantanamo, considerate ca fiind o forma de tortura.

Traian Basescu a intervenit, marti seara 31 martie 2015, in direct la postul de televiziune B1 TV. Cu aceasta ocazie, Basescu a acuzat procurorii ca recurg la metode de constrangere, bagand oameni “la beci” pentru ca acestia sa recunoasca delatiunile formulate impotriva lor. In opinia lui Basescu, in momentul de fata asistam la o “guantanamizare” a tarii, sustinand ca la Guantanamo suspectii de terorism erau tinuti inchisi pana cand spuneau ce doreau ofiterii CIA:

Spre exemplu, politrucii astia si sunt politicieni si ziaristi cred ca lupta anticoruptie a inceput odata cu instalarea la Cotroceni a lui Iohannis. Nu cred nici ei, de buna seama, stiu ca mint, dar asa da bine politrucului. In realitate, daca in cei zece ani in care eu i-am infruntat pe toti pentru ca aceste institutii sa devina independente, daca in cei zece ani nu se construiau aceste institutii sau daca eu as fi fost un presedinte care spunea, domne, eu vreau sa fiu numai arbitru va asigur ca astazi eram intr-o situatie mult mai grea din punct de vedere al functionarii institutiilor statului. In mod deosebit cele care tin de justitie. Si spun acest lucru in conditiile in care nici eu ca multi altii nu sunt de acord cu guantanamizarea tarii. Adica am unul care nu spune ca delatorul sau denuntatorul, lui i se spune in mod politicos denuntator. Sigur, atunci cand spui lucruri adevarate esti un denuntator. Dar cand minti esti un delator. De prea multe ori, se pare, parchetele apeleaza la ideea te bag la beci pana cand spui ce a spus delatorul. Dom’le, pot sa stau la beci pana spun ce a spus denuntatorul. Si va dau cazul Elenei Udrea, da? S-au facut toate investigatiile cu putinta. Au constatat ca pe 5 octombrie 2011 a fost in Minister, a semnat acte. Au constatat ca pe 7 octombrie 2011 a fost in minister, a semnat acte. Pe 6 nu se gaseste nicio urma a prezentei dansei in Minister. Exact ziua in care secretarul general spune ca doar el a stiut ca i-a dus o geanta cu 900 de mii de lei ministrului Udrea. Mai, ce coincidenta naibii! Si spuneti-mi daca va puteti imagina ca intr-un minister cum este MDRT, care lucreaza cu toate municipiile, aproape cu toate comunele, cu toate judetele, este o zi, poate fi o zi in care ministrul sa nu aiba pe birou hartii de semnat. Or, aici pare a fi o tinere la beci pana spui ce a spus delatorul. (…) Guantanamizarea tarii. Da. Pai, la Guantanamo ii tinea pana cand spuneau ce voiau sa auda ofiterii CIA”.

Basescu, dispus sa vina martor pentru Udrea

Pe de alta parte, Traian Basescu a afirmat ca se va prezenta la DNA in cazul va fi citat ca martor in dosarul “Gala Bute” in care este arestata Elena Udrea. Precizarea lui Basescu a fost facuta in contextul in care acesta a luat parte la sedinta de Guvern in care s-a aprobat “Gala Bute”: “Daca voi fi citat ca martor voi depune in favoarea Guvernului care a aprobat „Gala Bute”. Toti uitam ca la vremea aceea tot romanul il vroia pe Bute sa boxeze la Bucuresti. Si, si el cerea, de multe ori a spus ca ar vrea sa boxeze in tara. Era in glorie, de altfel, daca nu ma insel, a fost ultimul meci pe care l-a castigat prin KO. Pe urma a avut meciul nefericit din Anglia. Si va rog sa ma credeti ca am fost unul dintre cei care s-a bucurat cand Guvernul a luat decizia sa organizeze gala Bute la Bucuresti. Da, deci voi fi unul dintre romanii chiar daca aveam functia de presedinte care v-a spune, m-am bucurat si mi-am dorit si eu ca gala Bute sa aiba loc in Romania. Era un campion mondial la profesionisti, versiunea IBF, o versiune a doua dupa cea americana”.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *