Băsescu: E nevoie de o lege a răspunderii magistraţilor, procurorii şi judecătorii să plătească dacă CEDO a constatat un proces incorect

septembrie 27, 2017

Preşedintele PMP, senatorul Traian Băsescu, susţine că este nevoie de o lege a răspunderii magistraţilor, astfel încât în cazul în care CEDO constată că o persoană a avut parte de un proces incorect în România, procurorii şi judecătorii să-i plătească acesteia “daune consistente”. 

„Când procurorul ar şti că judecătorul nu-i mai rabdă abuzurile şi acuzaţiile fără probe, nu ar mai face aşa. Spaima judecătorilor care poate, la viaţa lor, nu-s perfect curaţi şi se gândesc: mă, ce o fi în dosar la SIPA, ce o şti SRI-ul despre cabana de la munte pe care mi-am făcut-o, despre viaţa mea privată? Însăşi povestea SIPA care este neclarificată naşte destulă îngrijorare. Deci, primul lucru este izolarea judecătorilor de riscul de a fi abuzaţi de procurori. Deci, judecătorii trebuie protejaţi de ‘portocali’, de de-ăştia, de alde Negulescu, care sunt mulţi, sunt bolnavi de putere, puterea lor de a-ţi pune cătuşe pentru 24 de ore îi înnebuneşte.

Al doilea lucru care trebuie făcut este legea răspunderii magistraţilor. Frate’, când la CEDO mi-a spus că nu am avut parte de un proces corect, şi tu procuror şi tu judecător îmi plătiţi daunele din buzunarul vostru. Dacă nu am avut parte de un proces corect, voi, procurori şi judecători îmi plătiţi daune, dar consistente”, a declarat Traian Băsescu marţi la un post de televiziune, în legătură cu soluţia, în opinia sa, pentru ca “abuzurile” unor procurori şi judecători reclamate în spaţiul public să nu mai aibă loc.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *