Băsescu îi recomandă lui Klaus Iohannis să cheme coaliția de la Putere la Cotroceni

octombrie 2, 2015

Victor Ponta a share-uit pe pagina sa de Facebook două articole de presă în care Traian Băsescu îi recomandă lui Klaus Iohannis să cheme coaliția de la Putere la Cotroceni pentru a propune un nou premier, Ponta întrebând pe rețeaua de socializare: “Băsescu dispune și Iohannis execută? O să vedem”.

Băsescu a declarat, joi, că Iohannis ar trebui să îi cheme pe reprezentanții coaliției de guvernare la Cotroceni pentru a face o nouă propunere pentru funcția de premier, tot din partea PSD.

Băsescu a fost întrebat într-un interviu la Adevaărul Live dacă crede că Dragnea şi Ponta ar fi înţeleşi, dacă fac un joc amândoi.

“Cred că se urăsc sincer, însă au ipocrizia socialiştilor de tip vechi, care sunt în stare să mintă fără limite şi să se pupe. Sunt însă tare să se pupe pe gură, deşi se urăsc sincer. Dragnea s-ar vrea şi prim-ministru şi sunt sigur că va încerca un astfel de joc. Şantajează preşedintele să pună un pesedist. Un şantaj ordinar. Cred că preşedintele greşeşte. După ce a văzut că această majoritate este betonată, trebuie să ia notă că PNL nu poate să preia guvernarea. I-aş chema la Cotroceni. L-ar lăsa în offsaid pe Victor Ponta şi pe Dragnea şi pe domnul general. În acest moment, pasul care este de făcut este invitarea la Cotroceni a coaliţiei. Le-aş spune: suntem toţi de acord că România are un prejudiciu cu un premier trimis în judecată. Faceţi-mi o propunere pentru un alt premier şi eu semnez decretul. Preşedintele are ca obiectiv să readucă Guvernul în calitatea de partener pentru celelalte Guverne. Trebuie găsită soluţia pentru ca domnul Ponta să plece”, a răspuns Traian Băsescu.

Ce scria Ponta pe Facebook pe 28 septembrie

La sfârșitul lunii trecute, într-o postare pe Facebook premierul Ponta sugera că ar renunța la Guvern dacă președintele Iohannis va numi un premier de la PSD. “Voi conduce Guvernul cât timp Președintele nu este de acord să numească un premier de la actuala Majoritate și insistă cu “Guvernul Meu”!, nota Ponta.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *