Bica merge înapoi în arest, Puzdrea lăsat să zburde printre evaziuni fiscale

septembrie 3, 2015

Dacă prima dată când a fost luată pe sus de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, fosta șefă Antimafia, Alina Bica se dădea de ceasul morții, susținând cu tărie că e total nevinovată și că la povestea asta și-a adus contribuția și șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, de data aceasta bruneta e resemnată. Știa că i se mai coace ceva, că doar vine dintr-un sistem în care totul răsuflă.

Mai știe și că a luat acei 17.500 de euro. Un nimic, așa cum bine spunea și apărătoarea acesteia pentru că doamna Alina Bica nu se pretează să primească șpăgi sume din astea mici. Ea s aruncă la ce e mai bun. Și totuși, iată, găinăria a fost pusă la respect iar Bica a primit din nou 30 de zile. La care se vor mai adăuga încă 30, apoi alte luni și așa mai departe. Și de asta doar Dumnezeu poate ști când va vedea lumina zilei. Sau, mai ști? Probabil că procurorii iarăși vor ca Alina Bica să mai toarne ceva și atunci, ca și data trecută, va fi eliberată. Dar până atunci mai e un drum lung de parcurs, iar Alina Bica nu se știe dacă mai e dispusă să spună tot ceea ce știe. Bun. Cu această problemă ne-am lămurit.

Ceea ce ne doare este de ce sunt cercetați doar anumiți oameni din anturajul Alinei Bica, cu care aceasta a avut afaceri dubioase și nu ajunge nimeni la relațiile incredibile pe care aceasta le-a avut cu mafiotul Dumitru Puzdrea. Pentru că în această situație nu vorbim de 17.500 de euro, ci de sume exorbitante pe care probabil că nu și le amintește nici unul dintre cei doi. Puzdrea nu s-a uitat niciodată la bani când a fost vorba să fie libertatea lui în joc, iar ajutorul primit de la fosta șefă Antimafia este uriaș. Nu vorbim doar de dosarele în care acesta era anchetat pentru faptul că a construit complexul Flora pe un teren care nu îi va aparține niciodată lui, ci doar statului dar și despre enoma implicare a Alinei Bica în dosarul pentru care Puzdrea tremură acum cel mai mult, cel în care este anchetat pentru distrugerea fabricii de cherestea de la Câmpulung Moldovenesc și evident furtul de acolo. Ca să nu mai vorbim de faptul că fabrica a fost vândută efectiv bucată cu bucată. Cine este ofițerul care se ocupă de acest dosar de ani buni? Se numește Cristian Vasilcău este ofițer DIICOT, deci a fost subalternul Alinei Bica și a ascultat întocmai de toate ordinele date de aceasta. Pentru că altfel acesta nu ar fi avut marele tupeu să fure saci cu acte oficiale care urmau a fi predați expertului din partea instituției pentru verificare.

Dar Vasilcău a făcut acest lucru, a încălcat legea într-un mod ordinar. Și nici în acest moment nu se cunoaște ce s-a întâmplat cu acei saci, care tot potrivit legii nu puteau fi desfăcuți decât în prezența celui cu care Puzdrea se judecă, fostul său asociat de la complexul Flora, arhitectul Năstase Cătălin, omul pe care excrocul l-a obligat prin șantaje ordinare să-i dea fabrica de cherestea. Ca și cum aceasta ar fi fost o jucărie pe care Puzdrea o vroia înapoi, deși nu i-a aparținut niciodată. Desigur că acest lucru nu s-ar fi putut întâmpla dacă Dumitru Puzdrea nu ar fi fost în politică în acea perioadă și nu ar fi avut sprijinul direct al unor parlamentari și bineînțeles al unor polițiști cu multe bile negre la activ. Da, doamna Bica este vinovată pentru că procesul nu s-a terminat până acum, mai ales că finalul expertizei spune clar cât de vinovat este Dumitru Puzdrea. Numai că ori de câte ori se întâmplă ca Puzdrea să pățească acest lucru, situația se schimbă într-o noapte. Ce a făcut ofițerul Cristian Vasilcău în această vară când trebuiau audiați ultimii martori care schimbau cu siguranță radical soarta dosarului? A plecat într-o vacanță prelungită la Londra.

Nu e clar pentru toată lumea că totul a fost pus la cale de Puzdrea, disperat că Bica e închisă și nu are cine să-i mai rezolve problemele? Și atunci l-a pus pe Vasilcău la pachet, i-a plătit concediul, i-a dat bani grei ca să se distreze și să uite de tot. Iar în tot acest timp mafiotul așteaptă. Să mai găsească pe cineva să termine odată povestea iar dosarul să primească evident NUP-ul dorit. Dar ce te faci că Alina Bica a fost acum luată din nou? Ce va putea face Puzdrea doar cu Vasilcău? Cam nimic… Poate doar dacă va apela la alte relații de-ale sale gen securistul Bogdan Chireac, alias ziaristul care și-a pus relațiile la bătaie ca să fie ștearsă arhiva ziarului Adevărul, unde erau stocate toate materialele pe care fostul director Dumitru Tinu le-a publicat și unde acesta a scos în evidență modul mafiot în care Puzdrea își desfășosară activitatea. Și și-a primit pedeapsa pentru asta. Puzdrea a fost printre cei vinovați de moartea sa, nedescoperită până în acest moment. Sau poate că mafiotul va apela acum la fostul șef al SRI, Virgil Măgureanu omul care a stat ani buni și stă și acum în umbra sa. Ce planuri nebunești pune la cale acum Puzdrea vom vedea în viitorul apropiat și încă trăim cu speranța că măcar acum procurorii DNA îi vor pune botniță acestui câine care a mușcat mult prea multe persoane nevinovate.

Vlad Țepeș

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *