Bica, Udrea, Puzdrea, Cioacă, Băsescu și zâmbetele lor diabolice

februarie 2, 2015

Un înțelept îi sfătuia odată pe cei care se cred atotputernici și sunt la putere, fiecare în domeniul său, să se comporte și să facă legi ca și cum ar fi în opoziție, astfe încât să nu fie obligați să suporte apoi consecințele propriilor decizii.

Pe Alina Bica, Cioacă, Udrea, Traian Băsescu și chiar și pe mafiotul Dumitru Puzdrea i-am văzut pe cai mari, jucându-se cu oamenii din jurul lor, mințindu-I și manipulându-I simplu, fără să le pese. Dar i-am simțit și încolțiți, atunci când erau prea obosiți sau prea neglijenți ca să se mai poată preface. I-am văzut pe toți cinci cum urăsc. Dar și cum încearcă să se agațe de libertate, dezorientați. Un singur lucru nu putem înțelege: ce vor să spună cu zâmbetul lor, diabolic? Să ne sfideze? Să ne arate că orice s-ar întâmpla, ei vor fi mereu deasupra noastră, a muritorilor? L-am urmărit pe Cioacă în nenumărate rânduri. Omul e dus cu pluta, e clară treaba, dar și pe ultima sută de metri, când ști că nu mai ai nici o putere asupra nimănui și nu ești decât o frunză în vânt, cu care mai marii țării poate face ce vrea, să nu ai puțin suflet? E prea greu să înțelegeți asta. Am privit-o și pe Bica, cum cobora din duba poliției, cu părul strâns în coadă de cal și haina de fâș, fără fițe, nefardată, dar purtând pe chip același zâmbet infect. Cât de nebun să fii să intri într-o sală de judecată râzând?

Am observat același comportament mai nou și la Elena Udrea, când ieșea de la DNA, fără fustele scurte până la fund cu care ne-a obișnuit, ci înveșmântată într-un costum negru (și foarte scump pe de altă parte, pentru că săraca a declarat că doar haine și-a cumpărat din șpăgile lui Cocoș…) și râdea ca proasta-n târg. În ceea ce-l privește pe Băsescu, zâmbetul apare și dispare la fel de brusc ca și dosarele sale. Multe, enorm de grave, dar care se evaporă mai rău ca apa Dâmboviței. Și nu în ultimul rând am privit zâmbetul de borfaș al lui Dumitru Puzdrea la emisiunile televizate în care a apărut cu fața aia plină de tupeu infect, dar și la marea distrugere a complexului Flora (care între timp nu a mai avut loc), când alături de primarul Lis încerca să demonstreze lumii cât de legal dă șpăgile imense.

Am luat pulsul tuturor acestor evenimente și ne întrebăm dacă în țara asta mai există vreun spital de nebuni, în adevăratul sens al cuvântului, unde cei patru veșnic zâmbăreți să fie duși în cămașă de forță. Nenorociții ăștia nu se vor potoli dacă cineva nu le va lua zâmbetul ăla idiot de pe față. Procurorii s-au hotărât să facă ceva în ultimul timp. Dar nu toți sunt luați în vizor. Băsescu și Puzdrea deocamdată nu sunt trași pe linie moartă. Din ce motive, doar ei știu. Probabil că Dumitru Puzdrea le mai este util unora și altora, să-l mai folosească ca săgeată pentru rezolvarea unor probleme foarte importante. Așa că deocamdată nimeni nu le stâlcește mutra aia de tâmpiți. Dar punem pariu că și prinși și încarcerați, își vor păstra același zâmbet de care vorbim? Dar de ce se întâmplă asta? Pentru că ei se cred superiori nouă, celor de pe urma cărora trăiesc. Și pentru asta suntem noi de vină. Că nu i-am prins la colț de stradă și nu i-am călcat pe cap.

Pentru că așteaptăm să vină vreun judecător sau procuror care să bage mâna în borcanul cu miere al lui Puzdrea, ca mai apoi să plece de acolo, spășit dar tot cu zâmbetul pe buze. Că a mai găsit un vierme de pe urma căruia să trăiască mulți ani. Suntem de vină că nu-I speriem, că nu-I facem să ne știe ei pe noi de frică. Și pentru asta ne merităm soarta. Dacă justiția noastră cea oarbă și veșnic dornică de îmbogățire va hotărî că Bica, Udrea, Puzdrea și Băsescu nu reprezintă un pericol public și le va da drumul, după ce chipurile se vor plimba cu acele dosare în care sunt implicați mult și bine, mai avem ceva de făcut? Nu. Pentru că ne vor râde în față și ne vor lua și ultima speranță pe care o avem că România asta va mai putea redeveni ceea ce a fost. Dar e greu să înțeleagă o justiție coruptă până în măduva oaselor că se poate trăi cinstit și corect, fără sacul de bani dat de mafiotul care trebuie să-și petreacă restul vieții în pușcărie, nu printre noi. Tovarășii manevrați de mafioți nici măcar păpuși nu sunt, ci adevărate marionete. Pentru că păpușile sunt manevrate de jos direct cu mâna pe când marionetele printr-un sistem complex de bețigașe și sfori. De-aia nu le va dispare niciodată rânjetul mafiot…

Vlad Țepeș

 

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *