• Fără categorie
  • 0

Boală sau atacul dușmanilor? Corneliu Vadim Tudor a trecut în lumea drepților!

septembrie 15, 2015

Președintele PRM, Corneliu Vadim Tudor a fost internat de urgență azi dimineață la Spitalul Militar. Edem pulmonar, urmat de un infarct. Știrea a secerat toți românii în dimineața aceasta la aflarea acestei știri. Oare ce s-a întâmplat cu Tribunul? Ce ar fi putut să pățească acest om plin de demnitate? Unii spuneau că ar fi vorba de acumularea supărărilor și a stresului, la care se adaugă și mai multe probleme de sănătate pe care Corneliu Vadim Tudor le avea, printre care probleme cu inima dar și un diabet care nu-i dădea pace.

Alții vorbesc pe la colțuri că e posibil să fi fost mâna dușmanilor care și-au dorit mai mult ca niciodată să-i închidă gura. Ce-i drept, președintele PRM avea foarte mulți dușmani. Nu pentru că ar fi greșit cu ceva, ci pentru că adevărul deranjează întotdeauna pe marii pești ai României pe care Vadim nu înceta să-i divulge, să le deconspire toate afacerile murdare și toate golăniile, fără să-i fie frică. Ore întregi Tribunul s-a aflat la terapie intensivă sub atenta supraveghere a medicilor care nu l-au scăpat din ochi și nu au vrut să renunțe la optimism. Acel optimism care l-a caracterizat întotdeauna pe Corneliu Vadim Tudor. Toți se rugau neîncetat pentru o minune.

Doar mai trecuse odată prin momente cumplite și în anul 2013 și a scăpat de ce a fost mai greu. Acum însă, soarta i-a fost potrivnică. Iar omul care de-a lungul atâtor ani a dovedit că este unul dintre cei mai buni oratori pe care-i are România, personajul care spunea glumind că, fiind stăpânul a două publicații, se poate considera un adevărat mogul (al presei) a trecut la cele veșnice. Și e greu să acceptăm acest lucru. Ne este peste putință să înțelegem că am rămas fără Vadim Tudor, omul a cărui atitudine ne-a făcut întotdeauna să fim cu lacrimi în ochi. Pentru că președintele PRM nu putea să treacă peste un om aflat în suferință iar dacă trebuia să intervină pentru cineva la o autoritate nu ezita să o facă și nu se oprea până nu rezolva problema, indiferent cât de gravă ar fi fost. Corneliu Vadim Tudor făcea tot ce putea pentru ca noi, românii, să avem un sens și o identitate. Un om care plânge pe bătătură pentru un neam poate fi considerat pe drept cuvânt un Tribun.

Am crezut toți că președintele PRM are doar încă un hop de trecut. Dar și un înger păzitor care-l apără de diavoli. Am sperat că toate rugăciunile noastre se vor duce către Cer iar Domnul va face încă o minune pentru unul dintre cei care cred cu tărie în puterea Lui. De data aceasta nu a fost să fie așa. Destinul l-a înfrânt. Să fi fost vorba de o boală urâtă care l-a spulberat? Sau dușmanii i-au pus capac, așa cum vorbește toată lumea pe la colțuri? E prea greu pentru români să rămână fără Corneliu Vadim Tudor. Să fi simțit Tribunul că va trece la cele veșnice, pentru că ultima sa poezie scrisă cu puțin timp înainte de a ajunge la dreapta Domnului s-a intitulat ultima cafea? Doamne, dă-i liniștea pe care a căutat-o toată viața și primește-l la Tine pe cel care Te-a iubit atât de mult... Redacția www.vreaudreptate.ro își exprimă cele mai adânci regrete și este alături de familia președintelui PRM în aceste grele momente. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Rămâi cu bine, Corneliu Vadim Tudor! Vei fi mereu în inimile noastre!

Scurtă biografie

Corneliu Vadim Tudor a absolvit în 1967 Liceul Sf. Sava, iar în anul 1971 cursurile Facultăţii de Filosofie din cadrul Universităţii Bucureşti, obţinând licenţa cu o teză despre Sociologia religiei. Și-a început activitatea în presă la România Liberă şi revista Magazin (1972-1975), iar în anul 1972 a participat la Festivalul Mondial de poezie de la Struga (Iugoslavia). Din 1975 a devenit redactor la agenţia de presă Agerpres (decembrie 1975-decembrie 1989), iar după 1989 a înfiinţat publicațiile România Mare, Politica și Tricolorul, precum și Editura Fundației România Mare.

Tribunul a publicat 32 de cărți, din care volume de poezie și publicistică, unele editate și în franceză, engleză și arabă, și a scris piese de teatru. Este co-autor, împreună cu Sergiu Nicolaescu, al scenariului filmului Triunghiul Morții, în regia celui de al doilea. Corneliu Vadim Tudor și-a început cariera politică odată cu crearea Partidului România Mare în 20 iunie 1991, fiind membru fondator al acestei formațiuni politice. A fost distins cu Ordinul Național Steaua României în grad de Cavaler în anul 2004 iar trei ani mai târziu, în anul 2007 a primit Medalia de Bronz a Vaticanului, care i-a fost înmânată chiar de Suveranul Pontif Papa Benedict al XVI-lea.

Vlad Țepeș

 

 

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *