Bogdan Chireac, spionul lui Puzdrea?

august 9, 2015

Un ziarist e un fel de om al legii. Trebuie să fie drept, corect iar când are dovezi să taie și să spânzure. Nicidecum să se lase mituit de orice personaj i-ar ieși în cale și i-ar face viața mai frumoasă pe zi ce trece. Dar oare câți dintre marii noștri jurnaliști mai au în sânge curajul de a fi cinstit și de a spune adevărului pe nume? E drept, viața e grea, dar unde e satisfacția aceea că ai făcut tot ce ți-a stat în putință să afli adevărul acolo unde nimeni nu putea, dacă tu, ca jurnalist, te lași pradă unor bani murdari? Unii însă cedează tentațiilor marilor mafioți și nu se mai gândesc la dreptate, ci doar la propriul buzunar.

dumitru-tinu-accident-mort10Din această tagmă face parte Bogdan Chireac, un fost jurnalist care a făcut presa română de râs și batjocură, dar a reușit într-un final să devină spionul celui supranumit șeful mafiei din România, Dumitru Puzdrea. Dar i-a păsat vreodată lui Chireac de imaginea lui ca să-l intereseze gura lumii? S-a născut din neam de securiști și continuă să fie și în acest moment un personaj diabolic care, din când în când apare pe la diferite posturi tv ca să spună lucruri pe care nu le ascultă nimeni. Pentru că nu te poți uita în gura unui asemenea om, când ști ce trecut are. Când a intrat Bogdan Chireac în grațiile lui Dumitru Puzdrea? În perioada în era un simplu executant la ziarul condus de marele jurnalist, Dumitru Tinu, Adevărul și nu avea tupeul să comenteze la acel moment deciziile șefului. Numai că șeful Tinu nu suporta excrocii, golanii și mârlăniile acestora și dădea în ei cât putea de tare. Ca atare, s-a numărat printre cei pe care acesta i-a tăvălit prin cerneală. Așa se face că Dumitru Tinu era catalogat la acel moment de Puzdrea ca fiind unul dintre cei mai mari dușmani ai săi. Iar dușmanii acestui excroc sunt întotdeauna eliminați, după cum bine știm.

dumitru-tinu-mort2De fapt, nici nu trebuie să-i fi dușman acestui șobolan ca să te îngroape. E suficient doar să nu-i placă fața ta și ești un om cu piciorul în groapă. Cel mai bine cunoaște această situație fostul asociat al lui Puzdrea, arhitectul Năstase Cătălin, omul datorită căruia există complexul Flora, pentru că doar acesta și-a pus la bătaie relațiile și banii ca locația să ajungă unul dintre cele mai importante en-gros-uri din țară. Puzdrea l-a suportat. Doar până i-a furat banii și visele. Apoi, l-a alungat din Flora, fără nici un fel de motiv, i-a furat tot ce putea, apoi a pus la cale planuri incredibile pentru că nu-și îndeplinise visul: acela de a pune mâna și pe acțiunile pe care Năstase Cătălin le deține și acum la complex. Pentru început, Puzdrea, ajutat evident de prietenii săi din poliție, i-a făurit un fals dosar de terorism. Nu a avut câștig de cauză, așa că a vorbit cu mai marii poliției și i-au trimis mascații în toiul nopții în propria-i casă, terorizându-i astfel psihic familia. Dar Năstase Cătălin nu a cedat. Iar Puzdrea s-a enervat rău de tot, așa că a scos din mânecă ultima carte: a angajat un ucigaș profesionist care urma să-i curme viața pentru o sumă imensă de bani. De data aceasta a intervenit Domnul din Ceruri, căci ucigașul a venit singur la arhitectul Năstase și i-a spus tot adevărul. Nu același noroc l-a avut Dumitru Tinu, care în urma unui așa zis accident de mașină, a trecut la cele veșnice.

Culmea, după ani de chin și căutări, nimeni nu a fost în stare să afle adevărul, chiar dacă toată lumea spune că Dumitru Tinu nu a murit de moarte bună. O fi și greu atunci să înțelegem că Dumitru Puzdrea a fost cel care a pus la cale uciderea fostului director al cotidianului Adevărul? Atunci de ce în momentul în care a fost anunțat că Tinu a murit (apasa aici pentru mai multe detalii despre moartea lui Dumitru Tinu), Puzdrea, care se afla în biroul său de la Flora, a sărit în sus de bucurie, a desfăcut sticle de șampanie și a țipat cât l-au ținut plămânii că a mai scăpat de încă unul? Asta înseamnă că au mai fost și alții înaintea lui Tinu, asta înțelege oricine din afirmația mafiotului. La scurt timp după dispariția lui Tinu, ce să vezi? S-au evaporat și toate materialele publicate de Tinu unde erau dezvăluite toate afacerile ilegale ale lui Dumitru Puzdrea. Cine oare putea să facă acest lucru decât un personaj din interiorul ziarului care avea acces la arhivă? Ei bine, Bogdan Chireac a fost acela. N-a așteptat mult să afle dorința lui Puzdrea, că acesta i-a și îndeplinit-o. A șters toate urmele. Puzdrea nu s-a lăsat mai prejos și l-a îmbrăcat în bani. B mai mult, i-a dăruit și o vilă de se întoarce după soare la doar câțiva pași de locuința sa. Ca să nu mai piardă timp să se întâlnească prin diferite restaurante să pună planuri murdare la cale, se pierdea prea mult timp.

Când a văzut că Puzdrea nu se uită la bani și dă oricât să-și păstreze libertatea, Bogdan Chireac a spus întotdeauna da când se ivea câte o problemă de-a mafiotului ce trebuia urgent rezolvată. Așa a dispărut dosarul de securist al mafiotului, deși în CNSAS se vorbește și acum că Puzdrea a fost informator al Securității. Apoi Chireac a rezolvat o altă mare problemă, cea a hackerilor descoperiți în locuința lui Puzdrea de pe strada Nicolae Racoviță, când FBI-ul și DIICOT-ul i-au luat pe șmecheri pe sus. Dar Chireac și-a întins antenele și a mușamalizat totul. A mai auzit cineva de atunci de această poveste? A existat vreun ziar sau vreun post de televiziune care să mai amintească de acel moment incredibil? Nu. Bogdan Chireac are relații incredibil de mari, din câte se vede. Ce face acum securistul? Foarte bine. Se pare că e spionul principal al lui Puzdrea. Adică îi duce acestuia toate informațiile de care acesta are nevoie ca să pună la bătaie alte planuri. Cum aude Chireac ceva despre un politician, despre un polițist, afacerist judecător sau orice personaj de care Puzdrea are nevoie într-un fel sau altul, aleargă într-un suflet la tăticul protector și-l face fericit. Așa Puzdrea a ajuns să facă o avere ce depășește peste 100 milioane de dolari, iar Chireac să primească lunar o parte din cașcaval. Cât va mai dura situația aceasta? Grea întrebare al cărei răspuns nimeni nu-l cunoaște deocamdată.

Vlad Țepeș

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *