Bomba bombelor: Bercea Mondialu îl dă în gât pe Băsescu…Va avea de suferit și Puzdrea în urma focului ce va fi aprins?

ianuarie 20, 2015

 

În multe rânduri, când era transportat în sau dinspre instanțe, Sandu Anghel, zis Bercea Mondialu a amenințat că va veni momenul când va face dezvăluiri incendiare despre Traian Băsescu.

Ba mai mult, interlopul a spus că va aduce și probele pe care le are împotriva fostului președinte. Iată că acest moment a venit, iar Mondialu pare mai hotărât ca niciodată să arate că banii dați lui Mircea Băsescu au ajuns de fapt la… Traian Băsescu. În plus, intelopul afirmă că și copiii i-au fost arestați ca să nu spună presei române adevărul. “Avem probe. Probe, filmări”, a mai spus Sandu Anghel. Ce probe sau filmări o fi având Bercea Mondialu doar el știe iar noi suntem foarte curioși să vedem ce se va întâmpla, mai ales că și gurile rele spun că va ieși un scandal de toată frumusețea. Și cum Traian Băsescu nu mai are chiar toată justiția la picioare, care să-I satisfacă toate capriciile, așteptăm cu nerăbdare să vedem de data aceasta cum vor reacționa oamenii legii.

Asta dacă nu sunt déjà băgați în cocina din care iată zi de zi mai scoate capul câte un porcușor. Dacă, subliniem acest dacă se va porni urganul și Băsescu va fi luat la întrebări cu banii lui Mondialu, atunci ar fi lesne de scotocit și celelalte dedesubturi ale vieții și activității fostului președinte, în primul rând relațiile pe care acesta le-a avut și continuă să le aibă cu personaje la fel de periculoase ca și Mircea Mondialu. Și vorbim aici de mafiotul Dumitru Puzdrea, falsul proprietar al terenului de la Flora. Dar cine a fost personajul cel mai important al telenovelei de la Flora? Pentru cine nu a aflat încă tot Traian Băsescu în persoană. Care Traian Băsescu, ca să-I semneze lui Puzdrea niște hârtii fără de care nu ar fi putut retroceda ilegal terenului de la Flora a primit alți bani.

Vreo 4 milioane de dolari, spune gura târgului. În cazul în care vă întrebați  dacă marelui edil al Bucureștiului din acea perioadă nu i-a fost frică că se va afla acest lucru, noi vă răspundem clar: nu. Pentru că el tăia și spânzura atunci și drept urmare, nimeni nu putea să-l lovească nici măcar cu o floare. Aceeași nesimțire ne-au arătat-o ulterior și domnii primari care s-au succedat la Primăria Capitalei, începând cu  Viorel Lis și terminând cu Sorin Oprescu. Păcănelul depășește orice limită în ale șpăgii  de toată frumusețea făcut în direct în fața complexului Flora, când și-a adus toată șleahta cu el, de la reporteri și cameramani până la muncitori cocoțați în buldozere ca să impresioneze și să arate live cum dărâmă el locația, în urma unei legi pe care o dăduse cu ceva timp în urmă și care spunea că orice clădire ridicată ilegal va fi rasă de pe fața pământului. Singurul lucru pe care nu l-a specificat atunci Vio a fost următorul aspect: nu voi dărâma clădirile dacă-mi vine mita grupa mare.

Așa că lui Puzdrea nu i-a fost greu deloc să-I schimbe părerea primarului. L-a chemat în biroul său, i-a băgat imediat niște sute de mii de dolari în portofelul și problema a fost rezolvată în doi timpi și trei mișcări. După primar evident că au urmat și alții la apel: șeful Corpului de Control și orice reprezentant al instituției de renume care ar fi putut face vreun pas în complexul Flora. Toți, până la ultimul au fost mituiți cât au cerut. Și chiar mai mult de atât. Drept urmare, nimeni nu a mai fost interesat decât de banii lui Puzdrea, nu de faptul că nenorocitul nu și-a plătit de ani buni nici un fel de dări la stat, însemând printre altele chirii, apă, gaze, lumină și așa mai departe. Și la fel de nesemnificativă este și în acest momentul și clădirea ridicată ilegal de Puzdrea direct peste cele două magistrale care aprovizionează Bucureștiul cu apă. Nici măcar cei de la Apa Nova n-au făcut vreun gest… greșit în privința lui Puzdrea.

Asta deși, cu câțiva ani în urmă, strânși cu ușa pentru că fostul asociat al lui Puzdrea, arhitectul Năstase Cătălin a făcut plângeri peste plângeri sesizând dezastrul care se poate produce în orice moment asupra Capitalei, s-au hotărât să vină cu o declarație. Ce-I drept, oficială, făcută direct de boss-ul instituției. Care boss a declarat că Puzdrea a încălcat grav Legea Apelor prin această construcție. Și atât. Pentru că și la poarta celor de la Apa Nova a bătut tot șpaga, așa că totul a fost redus la tăcere. În ceea ce-l privește pe Oprescu actualul primar al capitalei merge pe altă șmecherie: când e întrebat de aceast  clădire spune că nu știe nimic, ridică din umeri și fuge mâncând nori din fața jurnaliștilor. Dacă tot pornim un scandal împotriva lui Traian Băsescu și dorim să aflăm cu ce s-a ocupat aceasta de când a intrat în viața politică, n-ar fi cazul să facem un ocol și pe la compexul Flora și să scoatem de la naftalină toate ordinăriile comise de prietenul fostului președinte, Dumitru Puzdrea? S-ar putea să bubuie România când se va afla tot adevărul…

Vlad Țepeș

 

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *