Bombă! Comercianții de la Flora știu că Puzdrea este și acum deputat!

noiembrie 16, 2015

 

 

Cum arată complexul Flora în plină toamnă? Aici nu s-a schimbat nimic. Și mizeria e aceeași dar și tupeul lui Puzdrea față de comercianții care-l amenință că vor pleca în curând. S-au săturat de fie tratați ca niște animale. Nu mai suportă frigul care le îngheață oasele. Vor să muncească în condiții normale, pentru că… au și ei suflet. Și au înțeles că la Flora nu vor găsi niciodată înțelegere. Se va închide Flora, așa cum se vorbesc oamenii pe la colțuri?

Închiriem spații comerciale

E panică la complexul Flora! Așa reiese încă de la intrarea în fabrica de făcut bani a lui Puzdrea, unde mafiotul a așezat un banner uriaș în care scrie cu litere uriașe: Închiriem spații comerciale. Prețuri avantajoase. Ce-i cu disperarea asta mare care l-a cuprins pe nenorocit? Aflăm răspunsul când pătrundem în interiorul complexului și punem doar o simplă întrebare unui comerciant: Cum puteți să stați în frigul acesta? Nu vă îmbolnăviți? Atât așteaptă omul, să fie băgat în seamă de cineva ca să spună tot ce are pe suflet. Și dezvăluirile acestuia te lasă fără respirație: „Nu mai pot suporta. Priviți tavanul. Mai are puțin și cade pe mine. Și la vecini e la fel.

Ne-a inundat Puzdrea anul trecut și n-am avut bani să renovăm”. Întrebarea noastră se înfige ca un cuțit în inima comerciantului: Păi, de ce trebuie să renovați tot dumneavoastră? Cu voce înceată, ca și cum s-ar feri să nu-l audă… pereții (pentru că la Flora se știe bine că aceștia au urechi…) acesta continuă: „Dar ce, a făcut el vreodată ceva pentru noi? Totul e din banii noștri. Și uitați-vă și dumneavoastră că vânzare nu avem. Dacă intră câteva persoane pe zi, ne facem cruce. De 15 ani stă fără căldură și nici nu se va schimba nimic cât timp vom sta aici. Eu ca bărbat și îngheț, dar vă dați seama cum suportă o femeie? Uite, doamna de lângă mine are acum trei pulovere puse pe ea, dar când va bate crivățul cu ce se mai îmbracă?”

Doamna care era foarte atentă la discuție, face doi pași și intră în dialog cu noi: „Ați auzit că e al deputatului Puzdrea, complexul, nu-i așa? Păi de-aia face nenorocitul ăsta ce vrea cu noi, că e cu ăia de la Parlament și nimeni nu le face nimic. Eu știți ce am să facă? Aștept să se termine sărbătorile, poate vând și eu ceva, deși în ritmul ăsta tot pe salariul soțului mă bazez, plec de aici. Oricum am înțeles că se închide. Vrea toată lumea s plece de aici, din nenorocirea asta. Și dacă ne luăm toți tălpășița, să vedem cu cine mai stă”. Cu alte cuvinte domnul Puzdrea a lansat zvonul în tot complexul că încă mai e deputat. De asta oamenii stau drepți în fața lui. Mincinosule și ipocritule domn Puzdrea, să vedeți dumneavoastră cu va ieși adevărul la suprafață cât de curând, să vedem atunci cum veți putea face față situației!

Aveți două uși. Ieșiți afară!

Schimbăm comerciantul și ne oprim în fața unui stand de unde achiziționăm o scrumieră. Vânzătoarea cu mâinile înghețate de frig spune că a auzit și ea discuția purtată cu colegii (deși, fie vorba între noi, era relativ departe, dar…) și vrea să adauge ceva: „Știți ce ne spune dacă îndrăznim să întrebăm ceva? Aveți două uși. Ieșiți afară dacă nu vă convine. Păi cum să plecăm dacă am plătit spațiul. Ce, 1700 de lei pentru 25 de mp e atât de puțin? Eu aduc bani din buzunar lună de lună ca să pot să rezist și am început să am doar scandal în casă. Cu ani în urmă aveam clienții mei dar acum nici ăia nu mai vin. Nici lucruri nu mai am cum să aduc, că mi-e frică că mi le fură bodyguarzii când vin noaptea pe aici, chipurile să aibă grijă de standuri”. Deci asta fac slugoii lui Puzdrea care se plimbă de colo până dincolo și mănâncă sticks-uri și pufuleți? Fură și de la amărâți? Nu cumva pentru că tot stăpânul le-a dat ordin să facă asta? Nu de altceva dar dacă nu poate să mai jecmănească oamenii, atunci e neapărată nevoie să le fure câte ceva?

Hârtie igienică din belșug

Ce se mai vinde prin complexul Flora? Hârtie igienică la greu, baxuri peste baxuri. Noi am înțeles că Puzdrea a transformat locul într-unul de rahat, dar chiar așa să se vadă totul pe față, parcă nu ne așteptam. La mare căutare este același hot-dog împuțit aflat în chioșcul de la intrarea în standuri, unde ce să vezi? Se găsește aceeași vânzătoare cu negreală sub unghii cu care suntem déjà familiarizați. Care domniță, care atunci când te privește ai impresia că te-a și trosnit, îți oferă și un ceai. 2 lei paharul de plastic. Cât costă la supermarket o cutie cu pliculețe de ceai. Atâta ordinărie și japcă pe față e firesc să întâlnim doar la Flora. Cât privește celebrele de acum wc-uri de la complexul Flora, de asta asta erau închise. Nu știm dacă pentru moment sau definitiv, dar un lucru e cert. Printr-o gaură neacoperită de stăpân, am privit înăuntrul toaletelor: rahatul plutește ca de obicei, plin de curaj! De aceea e hârtia igienică la mare căutare! Domnule Puzdrea nici dacă veți aduce tone de hârtie igienică să le depozitați în pavilionul 7 al complexului, acolo unde țineți alte tone de marfă adusă din țări ale UE, la un preț ridicol de mici și fără TVA apoi vândute prostimii la suprapreț adăugând și TVA-ul românesc nu veți putea să vă ștergeți urmele. Și dacă puțin, că acesta e doar începutul. Nici nu știți ce vă așteaptă. Dacă dumneavoastră aveți informatori de elită, așteptați să vedeți ce pot face oamenii cinstiți, care vor doar un singur lucru: să plătiți pentru tot răul pe care l-ați făcut! (va urma)

Vlad Țepeș

 

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *