• Fără categorie
  • 0

Bombardiere americane au zburat în apropiere de Coreea de Nord. Mesaj puternic din partea Pentagonului

septembrie 24, 2017

Bombardiere B-1B Lancers, escortate de avioane de luptă F-15C, au zburat sâmbătă în largul coastei de est a Coreei de Nord. Pentagonul a numit această mişcare „un mesaj clar” adresat regimului din Phenian. Tensiunile dintre Statele Unite ale Americii şi Coreea de Nord au escaladat în ultima perioadă.

Pentagonul a transmis că bombardierele americane au zburat sâmbătă în „cel mai îndepărtat punct din nordul Zonei Demilitarizate în care a ajuns un avion de luptă sau un bombardier american în apropierea coastei Coreei de Nord în secolul 21”.

Despre această acţiune, Pentagonul a mai spus că reprezintă un semn clar că SUA tratează cu maximă seriozitate „comportamentul nesăbuit al Coreei de Nord”, transmite Sky News.

Gestul americanilor vine la o zi după ce Phenianul a ameninţat că va testa o nouă bombă cu hidrogen. Citeşte şi: Ce se întâmplă în cazul în care Coreea de Nord testează o bombă cu Hidrogen deasupra Pacificului

Tensiunile dintre SUA şi Coreea de Nord au escaladat semnificativ în ultimele zile. Într-un discurs susţinut la Adunarea Generală a ONU, preşedintele american Donald Trump a spus că va „distruge complet Coreea de Nord”. În replică, liderul de la Phenian, Kim Jong-un, l-a numit pe Trump un „deranjat mintal” care „va plăti scump pentru ameninţările sale”.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *