• Fără categorie
  • 0

Brazilia revine în scenă

iunie 22, 2018

După debutul nereușit, echipa națională a Braziliei va juca al doilea meci al grupei E. Teoretic, o simplă formalitate, naționala din Costa Rica fiind văzută ca o victimă sigură. Selecționerul brazilian, Tite, va schimba căpitanul, Thiago Silva fiind alegerea pentru meciul de astăzi.
Cele două echipe s-au întâlnit și la Cupa Mondială din 1990, meciul fiind câștigat de Brazilia, scor 1-0, prin golul înscris de Muller, dar și la Cupa Mondială din 2002, scor 5-2 pentru Brazilia, golurile Seleçao fiind marcate de Ronaldo (2), Edmilson, Rivaldo, Junior. Pentru Costa Rica au marcat Wanchope și Gomez. În meciul din 1990, antrenorul de astăzi al naționalei Costa Rica, Oscar Ramirez, a fost titular.
Interesant este că nicio națională din CONCACAF nu a învins vreodată Brazilia la Cupa Mondială.
Islanda-Nigeria (ora 18:00 – Volgograd)
Jucătorii islandezi au făcut un gest superb pentru portarul nigerian Carl Ikeme, care lipsește de la acest campionat după ce a fost diagnosticat cu leucemie. Islandezii s-au fotografiat cu un tricou pe care apare numărul 1 și numele lui Ikeme. „Ideea de a face acest gest a venit de la echipă și de la Bodvarsson, care a fost coechipier cu Ikeme la Wolverhampton. Îi dorim numai bine și vrem să arătăm că fotbalul este o mare familie”, a spus căpitanul islandezilor, Aron Gunnarsson, pentru FIFA.


com. Heimir Hallgrimssson a spus pentru aceeași sursă: „Chiar dacă jucăm împotriva lui, îi dorim numai bine. Aste este mult mai important ca fotbalul”.

În tabăra Nigeriei, Bryan Idowu este cel mai fericit fotbalist, el petrecându-și copilăria în Rusia. „Să faci parte din lotul pentru Cupa Mondială este minunat. Să joc în Rusia este un bonus, toți prietenii mei sunt aici, vor veni să mă vadă la fiecare meci”.
Serbia-Elveția (ora 21:00 – Kaliningrad)
Serbia, victorioasă în primul meci cu Costa Rica și Elveția, egala Braziliei în prima etapă, va juca primul ei meci la Campionatul Mondial după întâlnirea din 1950, când Iugoslavia a câștigat meciul cu 3-0.
Fundașul sârbilor, Dusko Tosic, a spus: „Din meciul cu Costa Rica trebuie să folosim sistemul cu 11 fundași, de la portarul Stojkovic la atacantul Mitrovic. Este sistemul care ne va ajuta să câștigăm”. Etapa trecută, căpitanul sârbilor, Branislav Ivanovic, a devenit cel mai selecționat jucător din istoria naționalei, cu 104 convocări.
În tabăra adversă, Valon Behrami încă se află sub tratament, dar cel mai probabil va fi recuperat până la ora jocului. Este și singurul jucător sub semnul întrebării din tot lotul elvețienilor. Petkovic va alege cel mai probabil același prim 11 ca în prima etapă: Sommer; Lichtsteiner, Schar, Akanji, Rodriguez; Behrami, Xhaka; Shaqiri, Dzemaili, Zuber; Seferovic.
Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *