• Fără categorie
 • 0

Bucureștiul are cel mai prost trafic din Europa. Cum promite Gabriela Firea că va rezolva problema

august 23, 2017

În topul orașelor europene cu cel mai aglomerat trafic realizat de aplicația de navigație și cartografiere Tom Tom Bucureștiul se clasează pe primul loc. Capitala României are cel mai prost trafic din Europa și depășește orașe precum Moscova, Londra și Paris.

Traficul este o problemă tot mai mare în orașele din întreaga lume, chiar dacă unele dintre metropole au luat măsuri pentru decongestionare, așa cum a încercat Londra prin impunerea unei taxe vehiculelor care se deplasează în zona centrală. Alții însă, cum este și Bucureștiul, încă nu au găsit o soluție reală pentru problema traficului, scrie Busines Insider.

TomTom, o companie de navigație și cartografiere, a clasat orașele europene care au cel mai aglomerat trafic. Compania a colectat timp de peste nouă ani date despre traficul din fiecare oraș și a dat fiecăruia câte o notă în funcție de cât timp îi ia unui șofer să traverseze orașul dintr-un capăt în celălalt.

Bucureștiul a obținut cel mai mare punctaj, ceea ce se traduce prin faptul că este cel mai aglomerat oraș, în timp ce la polul opus se află Napoli din Italia.

 1. București, România, are cel mai mare trafic din Europa, cu un scor de 50%, o creștere masivă cu 7 puncte față de 2015.
 2. Moscova a obținut același punctaj ca și în 2015: 44%. În ciuda problemelor majore de trafic ale orașului, TomTom a acordat orașului premiul pentru parcare.
 3. Sankt Petersburg, Rusia, a primit un scor de 41%, o creștere de 1 punct față de anul precedent.
 4. Londra a depus eforturi pentru a reduce traficul cu un sistem de tarifare a congestiilor, dar are încă o congestie nefavorabilă. A obținut un scor de 40%, o creștere de 2 puncte față de anul precedent.
 5. Marsilia, Franța, a obținut un scor de 40%, o creștere de 2 puncte din 2015.
 6. Roma, Italia, a obținut un scor de 40%, o creștere de 2 puncte față de anul precedent.
 7. Parisul a obținut, de asemenea, un scor de 38%, o creștere de 2 puncte față de anul precedent.
 8. Bruxelles-ul a obținut un scor de 38%, o creștere de 3 puncte față de anul precedent.
 9. Manchester, Anglia, a obținut un scor de 38%, care cu un punct mai mult ca față în 2015.
 10. Atena, Grecia, 37%, dar congestia sa a crescut ușor din 2015.
 11. Varșovia, Polonia, a obținut un scor de 37%, ceea ce reprezintă de fapt o scădere cu 1 punct din 2015.
 12. Koln, Germania, are un scor de 34%. Acesta a încergistrat o creștere foarte mare de la 20% cât avea cu un an înainte.
 13. Napoli, Italia, a primit un scor de 33%, fiind cel mai scăzut punctaj obținut de cele 13 orașe luate în calcul.

De la preluarea mandatului de primar al Capitalei, Gabriela Firea a făcut mai multe promisiuni legate de problema traficului în București. În aprilie 2017, edilul spunea că problema traficului rutier în Capitală va fi rezolvată prin construirea de parcări la intrările în oraș, un management inteligent al traficului, care „va fi luat” de la zero, precum și aplicarea sistemului de benzi unice.

„Avem mai multe măsuri care merg împreună pentru degajarea aglomerației din Capitală: construirea de parcări la intrarea în București, un sistem de semaforizare inteligentă pentru toate intersecțiile din Capitală, aproape 500 și nu aproape 100 cât este acum proiectul pilot, total nesatisfăcător. Managementul inteligent al traficului va fi luat de la zero, pentru că ce se întâmplă acum nu este un management inteligent al traficului, și nu putem să vorbim despre principii de smart city câtă vreme nu sunt introduse în această rețea smart toate intersecțiile din Capitală, și aplicarea sistemului de benzi unice”, spunea Firea, în aprilie.

Pe lânga asta, în luna iulie, primarul Capitalei a inaugurat Centrul de Management al Traficului, în cadrul căruia sunt centralizate informaţii din 215 intersecţii semaforizate. Costul investiției ajunge la 260.000 de euro. Primarul a anunțat, cu acest prilej, că începând din toamnă, în zonele în care există parcări publice sau private nu va mai fi permisă parcarea gratuită pe domeniul public.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *