Bușoi: Nu am intenționat un exercițiu electoral de imagine pe marginea tragediei de la Colectiv

ianuarie 12, 2016

Prim-vicepreședintele PNL, Cristian Bușoi, revine cu explicații după ce, luni, în spatele pupitrului de la care a susținut o conferință de presă, se aflau un afiş pe care se regăseau imagini de la tragedia din Clubul Colectiv, dar şi imagini de la cutremurul din ’77. La scurt timp după, pe reţelele de socializare au apărut reacţii extrem de dure, care-i taxau gestul prin care a confiscat tragediile care au îngrozit societatea. Ulterior, acesta a precizat, în cadrul unei postări pe contul său de Facebook, că nu a încercat un exercițiu electoral de imagine.

“Am vorbit astăzi, într-o conferință de presă, despre necesitatea consolidării clădirilor din București care prezintă risc seismic și am atras atenția că nu suntem încă pregătiți să facem față unei noi tragedii, posibile în cazul unui eventual cutremur, așa cum ne-a demonstrat incendiul de la Colectiv.

Unele reacții au fost critice, întregul demers fiind suspectat de instrumentalizarea tragediei de la Colectiv într-un exercițiu electoral de imagine. Mărturisesc cu toată sinceritatea că nu am intenționat acest lucru, iar celor pe care această asociere i-a lezat în vreun fel le cer scuze. Înțeleg ceea ce i-a deranjat și îi asigur de faptul că nu am intenționat să mă folosesc de ce s-a întâmplat în tragedia de la Colectiv sau în cea întâmplată în martie ’77. Cred cu tărie că astfel de evenimente nu trebuie uitate, ci trebuie să învățăm din ele și să nu repetăm greșelile trecutului. Suntem datori să punem pe primul plan SIGURANȚA noastră, a copiilor noștri și a generațiilor care vin prin măsuri concrete și durabile de reabilitare a clădirilor cu risc seismic, integrate unei strategii administrative responsabile și sensibile la problemele oamenilor!”, a scris Cristian Bușoi în cadrul unei postări pe contul său de Facebook.

Am vorbit astăzi, într-o conferință de presă, despre necesitatea consolidării clădirilor din București care prezintă…

Posted by Cristian Busoi on Monday, 11 January 2016

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *