Când îl va turna Cocoș și pe prietenul Puzdrea?

iulie 25, 2015

 

 

Joi dimineață domnii de la DNA s-au gândit să intre puțin pe tarlaua lui Ioan Niculae, așa că au purces către locuința și firmele sale. Motivul? Pe numele miliardarului, care se află acum în închisoare a fost deschis încă un dosar penal.

De unde până unde? Păi a vorbit Dorin Cocoș mai mult decât trebuie. Mai pe înțelesul nostru, al tuturor Cocoșel, a făcut niște dezvăluiri incredibile afirmând că Niculae i-ar fi cerut contra sumei de 1 milion de euro, să intervină la mai mulţi funcţionari din guvernul Boc pentru aprobarea unei hotărâri de guvern în beneficiul său. Adică Ioan Niculae că ar fi vrut să îi cumpere influenţa la nivel administrativ şi politic cu un milion de euro şi spera la elaborarea unei HG prin care să fie acordate subvenţii pentru îngrăşăminte din producţia internă, spun surse judiciare. Ce trebuia să facă Cocoș? Să influențeze funcționari publici și demnitari, ce activau în diferite instituții publice. Nu era normal să apeleze Niculae la Cocoșel? Nu învârteau Dorin și fosta sa soție, Udrea, toate zarurile în România?

Și până la urmă la câtă mită a luat Dorin Cocoș, cei 1.000.000 de euro nu reprezentau mare lucru… Să fie oare ăsta motivul pentru care acesta l-a turnat pe Niculae? O fi vrut mai mult și nu a putut scoate decât atât? Perchezițiile de joi nu au avut loc doar la firmele lui Niculae din Zimnicea ci și la locuința fiicei sale din București care deţine o parte din acţiunile InterAgro. Și… surpriză! Procurorii au ridicat mai multe documente, așa încât prejudiciul imputat de oamenii legii se ridică acum la două milioane de euro. Din câte vedem noi, Ioan Niculae nu mai are scăpare și punem pariu că va intra în mari încurcături și fiica sa, cea care se plimba cu avionul luxos cu ani de zile în urmă, sfidând parcă toate fetele din România care și-a dori măcar să aibă bani pentru o pereche de pantofi ca lumea. Să fie pedepsiți pentru tot ce au făcut. Nu putem nuri nici un fel de sentiment de milă pentru asemenea personaje. Revenind la Dorin Cocoș, vrem să-l întrebăm când are de gând să-l toarne și pe mafiotul Dumitru Puzdrea, falsul proprietar al complexului Flora. Nu de altceva dar cei doi au făcut niște afaceri ilegale care dacă ar fi descoperite suntem convinși că i-ar speria chiar și pe anchetatorii care din nou stau liniștiți în banca lor și-l lasă pe Puzdrea să mai fure puțin. Cum să ne explicăm acest comportament al domnilor lor? Dacă Puzdrea nu le-ar da șpagă cât cuprinde, atunci care ar mai fi motivul pentru care aceștia nu l-ar trage și pe el la răspundere? Nici unul!

Oare să fie atât de intensă prietenia dintre Cocoș și Puzdrea că fostul soț al blondei din Pleșcoi nu vrea să-l dea în gât? Exclus. Cei doi nu au nici un fel de scrupule. Dar ar putea fi o problemă. Și anume ca Puzdrea la rândul său să aibă niște informații și înregistrări incredibile despre ce a făcut Cocoș și să-l șantajeze pe acesta. Nu s-a gândit nimeni la asta până acum, nu-I așa? Cum ne explicăm faptul că deși Puzdrea a intervenit la cuplul Cocoș-Udrea cu ceva timp în urmă, i-a rugat să-l ajute să vândă complexul Flora, evident contra unui comision uriaș și această tranzacție nici acum nu a fost făcută? Doar pentru că Flora avea cartea funciară blocată? Nu aveau Udrea și Cocoș toți oamenii la picioarele lor care să întoarcă totul și să se facă vânzarea? Ba bine că nu. Nu Udrea și Cocoș au fost cei care l-au împrietenit pe Puzdrea cu Alina Bica, iar fosta șefă a Antimafiei a avut mare grijă să țină majoritatea dosarelor lui Dumitru Puzdrea pe bară? Nu datorită lui Dorin Cocoș ofițerii Lupu Marian și Voicu Mihai Marius au grijă ca Dumitru Puzdrea să facă cele mai mari ilegalități pentru că toate dovezile sunt la ei? Adică siguranță mai mare nici nu poate exista? Vă dați seama ce s-ar întâmpla dacă totuși Cocoș l-ar turna pe Puzdrea? S-ar descoperi de unde a făcut acesta averea imensă de peste 100 milioane de dolari. Știm pare greu de crezut pentru cineva că un personaj ca Puzdrea să aibă atâta avere, dar când faci totul ilegal, treaba merge ca unsă.

O situație interesantă ar fi ca domnii anchetatori să plece urechea la aceste informații oferite de noi și să înceapă să o descoasă și pe isterica nevastă a lui Puzdrea care credeți-ne știe atât de multe lucruri că nimeni nu-și poate imagina. Dacă Iosefina Mihaela ar fi puțin strânsă cu ușa, aceasta ar turna la rândul său totul despre sumedenia de firme deschise pe numele fiicelor sale, Andreea și Simona, inclusiv firma aceea fantomă de turism, grație căreia se distrează cât pot de mult domnii ofițeri dar și judecătorii și procurorii care au grijă ca lui Puzdrea să nu I se întâmple nimic. Și dacă tot a venit vorba de Simona, fiica lui Puzdrea poate n-ar fi rău să fie luat cu arcanul și amantul acesteia, un semianalfabet pe nume Dinu David, slugoiul de încredere al mafiotului, cel care strânge zi de zi taxa de protecție de un milion de persoană instituită de șeful suprem. Domnilor anchetatori dați o fugă la locuința lui Puzdrea din Șoseaua Nordului, acolo unde își ascunde într-un seif și o parte din banii murdari dar și arme pe care le folosește fără nici un pic de frică sau strângere de inimă, chiar dacă nu are permis de port armă. Dacă facem dreptate în România asta amărâtă, atunci să fie verificate toate casele și firmele lui Puzdrea și ale fiicelor sale, toate afacerile sale și mai ales toate persoanele cu care intră în contact. Ce spuneți domnilor anchetatori aveți asemenea curaj?

 

Vlad Țepeș

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *