Când va ateriza Dumitru Puzdrea din biroul luxos într-o celulă întunecată?

august 15, 2015

În România spaima și pesimismul în fața cutremurului se citește pe buzele tuturor. Nu și pe chipul primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, care zi de zi nu face altceva decât să tratează cu sfidare și indolență situația alarmantă în care se află sute de imobile din București, în loc să treacă de la o atitudine pasivă la una activă, menită să salveze nenumărate vieți.

 

În aceeași stare de nesimțire se află și patronul ilegal al complexului Flora, Dumitru Puzdrea, cel care a ridicat o clădire fix peste cele două apeducte care alimentează Bucureștiul cu apă.

Pe amândouă personajele, toate pleiada de cutremure care ne înspăimântă zi de zi pe noi, oamenii de rând, făcându-ne uneori să ne fie frică să intrăm în propriile case, îi doare direct în cot. Sau poate nici acolo.

Dureros este faptul că seismologii anunță în continuare cutremure, ba chiar ne anunță mai subtil ca să nu ne sperie că dezastrul cel mare se apropie cu pași repezi. Ce se va întâmpla atunci cu Bucureștiul? S-a gândit vreodată nenorocitul de Puzdrea că este foarte posibil să murim îngropați sub dărâmăturile propriilor locuințe, pentru că nimeni nu va mai avea cum să ne scoată.

Și de ce? Din cauza tupeului incredibil al unui doctor mare iubitor de șpagă care se simte stăpânul oamenilor și de care de ani buni nu contenește să trăiască bine pe spatele excrocului care a distrus statul român cu evaziunile sale fiscale pe bandă rulantă, Dumitru Puzdrea.

Dar de ce să-l intereseze pe Oprescu ce se întâmplă cu locuințele bucureștenilor, când el însuși a dărâmat majoritatea clădirilor istorice, înscrise în Patrimoniu, iar ce a mai rămas, pe ici, pe colo, stau să cadă la prima adiere de vânt.

Ce-o fi fost în capul celor care l-au votat pe acest primar? Nu s-o fi gândit nimeni că acesta va fi demolatorul Capitalei? Erau de ajuns toate furăciunile predecesorului său, Viorel Lis, grație căruia a rămas complexul Flora în picioare.

Ce-i drept, intervenția lui Viorel Lis nu a fost făcută gratis, că doar știm și noi că Vio știe cel mai bine să ceară și să primească în același timp sume mari de bani ca să facă un gest. Iar Puzdrea nu s-a uitat la mălai, a dat fără număr. Totul a fost extrem de bine regizat. Pentru început, Viorel Lis a făcut un teatru ieftin și dorind să demonstreze tuturor că pentru el legea e sfântă a chemat la complexul Flora, ziariști, cameramani, dar și multe buldozere și muncitori ca să radă de pe fața pământului fabrica de făcut bani a lui Puzdrea. Dar ce să vezi? Când toată lumea aștepta ordinul lui Lis, acesta a dispărut pentru puțin timp în biroul lui Puzdrea, unde a primit câteva sute de mii de euro, s-a reîntors de unde a plecat și a spus că totul se suspendă.

Ați văzut ce poate face banul dintr-un primar? Îl schimbă la 720 de grade. Acum ne întrebăm și noi: când dezastrul naturii va veni cine va plăti oalele sparte? Viorel Lis, care a devenit un păcănel amnezic care din renta lunară pe viață care o primește de la Puzdrea se duce nopțile cu femei ușoare? Sau poate Apa Nova, o altă instituție coruptă ai cărei reprezentanți ai știut foarte bine de la început de ordinăria mafiotului de la Flora? De ce a recunoscut o singură dată șeful instituției că Puzdrea a încălcat grav Legea Apelor prin acea construcție dacă ulterior au băgat cu toții capul în nisip și de atunci nimeni n-a mai scos nici un sunet? Ce deducem din acest comportament? Că le-a dat Dumitru Puzdrea și acestora cât au cerut fără să aibă vreun comentariu.

Știu marii anchetatori ai României care se bat cu pumnul în piept că datorită ajutorului oferit de fostul președinte al Camerei de Comerț, Puzdrea a mai construit în incinta complexului, evident tot ilegal, fără nici un fel de acte doveditoare și un service auto? Ce a primit Vlasov pentru acest ajutor? Bani. Mulți bani de la Puzdrea pe care i-a jucat la cazinouri.

Va fi tras la răspundere oare și acest Vlasov pentru acest lucru? Nu vede nimeni că, deși a fost anchetat pentru altă mită luată, nimeni n-a scos un cuvânt despre relația pe care acesta o are cu Dumitru Puzdrea? Și atunci nu sunt toți la fel de corupți? Cine își repară și își spală mașinile la complexul Flora? Nu cumva exact acei judecători și procurori care închid oameni nevinovați, distrugându-le viețile, în timp ce Dumitru Puzdrea este considerat întotdeauna nevinovat?

De ce nu se trezește nimeni din starea astea de letargie în care stă de atâția ani? Ce face DNA-ul și DIICOT-ul? De ce sunt orbi în fața averii imense de peste 100 milioane de dolari pe care a strâns-o Puzdrea până în acest moment? Unde e ANAF-ul când ar trebuit până acum să știe cu ce se ocupă firmele fantomă ale lui Puzdrea, unde săgeți sunt fiicele sale, Simona și Andreea Puzdrea? E neinteresant pentru inspectorii de la FISC faptul că Puzdrea pleacă din ce în ce mai des în Germania, Israel, Dubai și SUA unde mută banii negri dintr-un cont într-altul? La cine să apelăm? Pe cine să mai rugăm să înțeleagă dramatismul situației?

Vlad Țepeș

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

1 Raspuns

  1. decembrie 11, 2015

    […] pe acele meleaguri. Acum înţelegeţi domnilor procurori ai DNA care e motivul real pentru care Puzdrea pleacă din ce în ce mai des în SUA, Dubai, Israel şi Germania? Vrea să strângă toţi banii negri din conturile pe care le are […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *