• Fără categorie
  • 0

Când va avea loc procesul directorului general al FMI, Christine Lagarde

septembrie 12, 2016

Procesul în care actualul director general al Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde este acuzată de neglijenţă într-un dosarul de arbitraj care datează din perioada în care aceasta ocupa postul de ministru al Economiei, va începe în data de 12 decembrie, a anunţat luni într-un comunicat Curtea de Justiţie a Republicii Franceze (CJR), transmit AFP şi Reuters.

Curtea de Justiţie a Republicii Franceze (CJR) este singura instanţă abilitată să ancheteze membri ai Guvernului francez pentru fapte comise în timpul mandatului lor.Potrivit unei surse judiciare citată de AFP, procesul în care este implicată Christine Lagarde ar putea să dureze mai multe zile, până la data de 20 decembrie.

Christine Lagarde, care tocmai şi-a început al doilea mandat în fruntea Fondului Monetar Internaţional, riscă un an de închisoare şi o amendă de 15.000 de euro.

Fostului ministru al Economiei i se reproşează că a recurs la un arbitraj privat, în loc să meargă în justiţie, pentru un litigiu între omul de afaceri Bernard Tapie şi Credit Lyonnais.

Litigiul viza o tranzacţie ce a avut loc în 1993, când Tapie a vândut băncii franceze participaţia pe care o deţinea la producătorul german de îmbrăcăminte şi echipamente sportive Adidas. Mai târziu, banca a vândut pachetul cu un profit semnificativ, iar Tapie a început o acţiune în justiţie, susţinând că a fost fraudat. În urma judecării cazului într-o comisie de arbitraj, Tapie a obţinut de la stat despăgubiri de 404 milioane euro, cu mult mai ridicate decât ar fi putut primi în justiţie, anunță Agerpres.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *