Carmen Dan și Gabriela Firea lansează astăzi campania împotriva jocului „Balena Albastră”

aprilie 4, 2017

Ministrul de Interne, Carmen Dan, și primarul Capitalei, Gabriela Firea, lansează astăzi campania de conştientizare „Stop joc! E viaţa ta!”. Cele două se vor întâlni cu elevi din București, pentru a le atrage atenția asupra pericolelor jocului „Balena Albastră”. 

Campania de conştientizare „Stop joc! E viaţa ta!” va fi lansată la Şcoala 164, din sectorul 6 al Capitalei.

Duminică, ministrul Carmen Dan a explicat că a discutat cu Gabriela Firea şi au stabilit întâlniri comune cu elevii bucureşteni, pentru a discuta despre jocul „Balena Albastră”.

„Marţi chiar vom avea împreună o întâlnire în şcolile din Bucureşti, vom încerca să explicăm elevilor cât este de periculos este acest joc”, a declarat, duminică, ministrul de Interne.

Jocul „Balena albastră” va fi analizat săptămâna aceasta și de parlamentari, în comisia pentru controlul SRI. Anunțul a fost făcut sâmbătă de senatorul PNL Cristian Chirteș, membru în comisie, care a arătat că SRI este singurul organism abilitat să controleze aceste atacuri cibernetice și dacă există vreo posibilitate, să identifice modalitatea de propagare.

La rândul său, prefectul judeţului Vâlcea, Radu Renga, a condus luni o şedinţă de urgenţă cu reprezentanţii mai multor instituţii publice pentru a discuta despre jocul ”Balena Albastră”, măsura fiind luată în condiţiile în care autorităţile au informaţii potrivit cărora mai mulţi copii din zonă ar fi implicaţi în acest joc.

Autoritățile sunt alertă, după ce au primit informații că șase copii din Dâmbovița joacă Balena Albastră, care a ucis peste 130 de adolescenți în Rusia. Elevii sunt deja în evidența polițiștilor și sunt atent supravegheați și au primit consiliere psihologică. Îngrijorător este însă faptul că numărul acestor a crescut de la o zi la alta.

Jocul „Balena Albastră” îi manipulează pe tineri să îndeplinească 50 de sarcini pe parcursul a 50 de zile. Utilizatorii au la început sarcini aparent banale, dar, pe măsură ce avansează, sunt însemnați să se rănească pentru a realiza pe piele forma unei balene, să se uite la filme de groază și să se trezează la ore neobișnuite din noapte. Toate acestea, susțin psihologii, accentuează îl traumatizeze pe jucător și îl face să își piardă încrederea în sine cu scopul de a se sinucide.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *